Ilie, scuterul se conduce cu permis de 5 ani! Iată regulile

Ultima actualizare:

    Ilie Năstase conduce de mulți ani scuterul și o plimbă inclusiv pe fata lui, Emma
Ilie Năstase conduce de mulți ani scuterul și o plimbă inclusiv pe fata lui, Emma

Mopedele se conduc doar cu permis. Regula a intrat în vigoare în urmă cu cinci ani. Dar iată că Ilie Năstase fie nu a știut, fie a încălcat legea cu bună-știință.

Modificările la Codul Rutier au intrat în vigoare pe 19 ianuarie 2013 și au produs vâlvă, la momentul respectiv, în rândul conducătorilor de mopede. Legea spune clar că aceştia nu au voie să circule cu ele pe drumurile publice dacă nu au permis de conducere, indiferent de categorie.

Categoriile pentru care ai nevoie de permis

La categoria A intră motocicleta cu motor puternic, care poate fi condusă după 24 de ani, la categoria A2, motocicleta cu puterea maximă până în 35 Kw, ce depăşeşte 100 km/h (poate fi condusă după 18 ani), iar la categoria A1 motocicleta cu cilindree maximă de 125 cmc, care nu depăşeste 100 km/h (poate fi condusă la 16 ani).

În categoria AM intră mopedele care au o capacitate cilindrică ce nu depăşeste 50 cmc şi nu prind o viteză mai mare de 45 km/h.

Cine este prins că urcă pe un vehicul motorizat pe două roți fără permis de conducere sau cu el suspendat se alege cu dosar penal penal.

Exact ceea ce a pățit astăzi și Ilie Năstase (71 de ani), care fost tras pe dreapta de polițiști, în jurul orei 11.30, pe Bd. Ștefan cel Mare, din Capitală. Nu avea carnet, după ce în cursul acestei dimineți (26 mai), la ora 4.45, a fost prins băut la volan, pe Șos. Nordului și i-a fost suspendat pentru 90 de zile. Și atunci, dar și acum s-a ales cu dosar penal.  

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net