Ilie Năstase, replici acide la adresa lui Klaus Iohannis: «E un mut care nu spune nimic»

Ultima actualizare:
Președintele Klaus Iohannis a decis să retragă toate decorațiile oferite celor cu condamnări penale
Președintele Klaus Iohannis a decis să retragă toate decorațiile oferite celor cu condamnări penale

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrage decorațiile acordate celor cu condamnări penale are ecouri. Fostul tenismen Ilie Năstase a avut câteva replici acide când a aflat că și el ar putea rămâne fără Ordinul Național Steaua României, primită chiar de la actualul președinte, în 2016.

Fostul sportiv ar putea rămâne fără distincție, întrucât a fost condamnat la 9 luni și 10 zile de închisoare, după un incident în trafic. În 2018, Ilie Năstase a fost prins băut la volan, ceea ce a dus la întocmirea de dosar penal.

„Am înțeles că a primit și el o distincție de la Băsescu. El ce merită? Noi am avut niște merite în sport. El nu prea are de ce să primească o distincție.  Nu am nicio problemă să îmi retragă ordinul. Dacă-mi lua titlul de la US Open sau de la Roland Garros aveam o problemă. Dar așa?  

E un mut care nu spune nimic. S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun? 

Nu știu cum o să-mi ridice distincțiile. Că eu am de la Ceaușescu, Iliescu și de la Constantinescu. Pe care s-o ridice? Aia de la el o dau înapoi. Mă duc la Cotroceni și stau în față și i-o dau, dacă asta-l face pe el fericit.  Chiar nu-mi face plăcerea distincția dată de el. Am acceptat-o pentru că împlinisem 70 de ani. 

Când am fost cu Simona Halep, când a fost decorată ea, am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna. Un președinte nu face așa ceva.  El are o rudă care are probleme cu Federația de Tenis. Da, conflictul Vecerdea - FRT.  

Eu am primit o condamnare pentru că am băut puțin. Altul care a furat 6 case și nu e penal! Eu spun adevărul! 

Să te duci la Paris, să te enervezi și să arunci cu paltonul pe mașină mi se foarte mult pentru președintele unei țări civilizate! Mi s-a părut un gest urât.

El și Băsescu și-au dat distincții între ei. De ce? Doar pentru că au fost președinți? Asta e problema României? Că am bătut eu puțin? Băsescu a condus destul de beat, cu mașina de poliție în față și cu SPP-ul în spate. Lui Băsescu trebuia să-i dea 99 de ani”, a declarat Ilie Năstase la GSP LIVE.

Ce a anunțat Klaus Iohannis despre retragerea decorațiilor


    Președintele Klaus Iohannis a decis să retragă toate decorațiile oferite celor cu condamnări penaleFoto: arhivă personală
Președintele Klaus Iohannis a decis să retragă toate decorațiile oferite celor cu condamnări penaleFoto: arhivă personală

"Am decis să retrag, în baza prevederilor legale, decorațiile tuturor celor care au condamnări penale. Am demarat deja această procedură de retragere a ordinelor naționale, conferite în numele statului român, demers care va fi finalizat în foarte scurt timp, iar numele persoanelor vizate vor fi comunicate opiniei publice", a transmis președintele României pe pagina lui de Facebook, după ce în prelabil ținuse o conferință de presă.

Preşedintele României a devclarat că departamentul de specialitate de la Palatul Cotroceni lucrează la documentele pentru a retragerea altor decoraţii.  „Am demarat această acţiune şi ea va fi finalizată în cel mai scurt timp”.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net