Îi graţiază preşedintele Traian Băsescu pe Gigi Becali şi pe Gică Popescu?

Ultima actualizare:

    Gică Popescu  (46 de ani) a spart  milioanele de euro  făcute din fotbal pe  afaceri proaste
Gică Popescu (46 de ani) a spart milioanele de euro făcute din fotbal pe afaceri proaste

De când a intrat în puşcărie Gigi Becali încearcă să-l înduplece pe Traian Băsescu să-l graţieze. De altfel, marţi, mama sa a fost la Palatul Cotroceni unde a depus o petiţie în acest sens. Pe de altă parte, mai multe persoane au iniţiat petiţii în favoarea graţierii lui Gigă Popescu. Marţi, preşedintele Traian Băsescu a făcut câteva referiri referitoare la posibilitatea graţierii celor doi.

Şeful statului a precizat că mama lui George Becali a venit, marţi, la Cotroceni, la Relaţii cu publicul, unde a lăsat o petiţie. Preşedintele a amintit faptul că există un aviz negativ din partea Ministerului Justiţiei cu privire la graţierea lui George Becali, care este facultative, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a spus că nu a făcut multe graţieri în primul mandat, dar în al doilea mandat nu a mai făcut nici una, nici măcar pe motive umanitare.

El a ţinut să sublinieze că graţierea este un act al preşedintelui şi atât. Şeful statului a explicat că, dacă în primul mandat avea semne de întrebare cu privire la voinţa justiţiei de a funcţiona, în cel de-al doilea nu a mai avut motive să creadă că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona.

"Am plecat de la premisa că, decât un om pe care l-am respectat şi îl respect, l-am admirat şi îl admir, indiferent despre cine vorbim, îl cunosc mai bine sau mai puţin, între un astfel de om şi a respecta un judecător, am preferat să respect judecătorul pe care nici măcar nu îl cunosc", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să mai arate că nu descurajează pe nimeni să ceară graţierea. "Voi refleta de la caz la caz, până acum nu am avut motive să acord nici o graţiere, în acest mandate", a mai spus Băsescu.

Şeful statului s-a referit şi la ideea retragerii decoraţiei lui Gică Popescu. "Un om care a intrat în închisoare nu poate fi negat, în opinia mea. Pedeapsa penală nu îl desfiinţează. Acei oameni care au primit decoraţii, nu discutăm numai despre Adrian Năstase sau Gică Popescu (...) nimănui nu i-am ridicat decoraţiile, pentru că omul a intrat în puşcărie pentru că a greşit. Nu poate fi negat pentru ce a făcut el înainte de a fi în închisoare", a mai comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că este o întreagă procedură a graţierii şi că nu contează dacă o televiziune strânge 50.000 de semnături, poate să strângă şi un milion, două milioane, şi cinci, procedura este cu totul alta. "Dacă televiziunile respective ar respecta statul de drept, ar citi măcar legea care permite preşedintelui graţierea", a mai afirmat preşedintele Băsescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net