Mai mulți puști din Pitești sfidează autoritățile și s-au strâns în gașcă

Ultima actualizare:

    Grupul de tineri nu ține cont de restricțiiFoto: Facebook / Claudia Matei - Pitesti, orasul meu!
Grupul de tineri nu ține cont de restricțiiFoto: Facebook / Claudia Matei - Pitesti, orasul meu!

Curg amenzile în Argeș pentru nerespectarea ordonanţelor militare, dar sancţiunile uriaşe nu par să-i sperie pe toţi. O piteşteancă a postat luni pe Facebook o fotografie cu un grup de tineri adunaţi la palavre în scara unui bloc. Postarea a adunat zeci de reacţii de indignare, dar, surprinzător, şi multe mesaje de susţinere la adresa găștii de tineri.

Fotografia cu tinerii strânși grămadă, care ignoră pericolul infectării cu SARS – CoV – 2, a fost făcută luni, în jurul orei 18.00, la blocul A33 din strada Paltinului - Găvana. “Stau de ceva timp aici, în grup. Eu nu ştiu de unde vin. Nu îl recunosc pe nici unul ca locatar al zonei. Vin și deranjează cu zgomotele lor, cu mizeria pe care o lasă, scuipă şi vorbesc urât pe la scările noastre, nu doar în vreme de restricţie. Poliţia locală ne vede?”, scrie Claudia Matei într-o postare pe Grupul  Facebook “Piteşti, oraşul meu!”. 

“Credeți că vor înțelege că nu e OK?”

Postarea a adunat zeci de reacţii pro şi contra puştilor. “De ce nu sunaţi la poliţie? Să îi amendeze şi data viitoare sigur nu vor mai fi acolo. Noi stăm ca proştii izolaţi în casă şi pe alţii îi doare fix în ...”, scrie Beatrice M. pe aceeaşi pagină. “E stare de urgenţă, economia se duce naiba, oamenii care au nevoie să iasă pentru a lucra şi a-şi întreţine familia nu o pot face, dar problema existenţială e că ne enervăm când vedem că adolescenţii nu respectă regulile... Cât despre copiii ăştia, dacă nimeni nu le zice nimic, credeţi că vor înţelege că nu e ok ce au făcut? Sau vor evolua în şmecheraşii care au impresia că regulile nu li se aplică?”, postează şi  Diana Z. în acelaşi grup. “Nu sunt de acord cu aşa ceva, sincer, sunt atâţia copii care stau în casă... OK, eşti tânăr şi noi suntem sau unii din noi am fost tineri şi nu am trăit timpurile astea, dar bine ar fi ca să respecte absolut toată lumea ce se spune!”, scrie un alt piteştean.

“Bravo lor!”

Surprinzător, reacţiile de susţinere a tinerilor n-au lipsit. “O fi pandemie, dar toți avem dreptul la liberul arbitru... vor să stea afară... bravo lor... atât timp cât îşi asumă consecinţele, nu văd care este problema celui care postează”, reacționează Andreea M. Un alt internaut care le-a luat apărarea adolescenților susține că oamenii se relaxează prin parcuri în Franța, în Germania sau în Marea Britanie.

De precizat că în judeţul Argeş au fost aplicate, într-o singură zi, peste 200 de sancţiuni contravenţionale totalizând aproape 330.000 de lei, în cazul persoanelor care n-au respectat măsurile impuse în perioada stării de urgenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net