A ieșit din penitenciar! Alina Bica, plasată în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul Târgșorfoto: Mediafax
Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul Târgșorfoto: Mediafax

În luna septembrie a acestui an, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost trimisă în judecată sub acuzația de luare de mită. Aceasta a fost arestată preventiv, iar la 2 septembrie a fost mutată din Arestul Central al Poliției Capitalei în Penitenciarul de Femei Târgșor, din județul Prahova.

Acum, potrivit unei hotărâri a Instanței de Judecată, Alina Bica a fost plasată în arest la domiciliu. Cu toate acestea, decizia judecătorilor nu are carater definitiv, putând fi contestată de către procurori, informează România TV.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la 8 noiembrie 2014, Alina Bica ar fi primit suma de 17.500 de euro printr-un intermediar,  pe care acesta din urmă a primit-o de la inculpatul Pop Șerban, într-o primă tranșă, urmând ca ulterior să primească un total de 20.000 de euro. Fosta șefă DIICOT a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, la data faptelor, pentru luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Fosta șefă a DIICOT ar fi primit sume considerabile de bani ăn dosarul omului de afaceri Horia Simu, care a fost și el trimis în judecată conform deciziei procurorilor DNA, și arestat preventiv cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Pop Șerban, sub acuzația de complicitate la dare de mită. Acesta se află și el în arest preventiv, iar potrivit rechizitoriului procurorilor, „în cursul anului 2014, inculpatul Pop Șerban a primit de la inculpatul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 de euro (...) pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net