Ieșean dat în judecată de sora sa din cauza unui share pe Facebook. Ce au decis magistrații

Ultima actualizare:

    O postare pe Facebook i-a adus o amendă mare unui ieșeanFoto: adevarul.ro
O postare pe Facebook i-a adus o amendă mare unui ieșeanFoto: adevarul.ro

Neînțelegerile dintre doi frați au ajuns și pe rețelele de socializare, în cazul unei familii din Iași. Un bărbat a fost dat în judecată de propria soră din cauza unei postări denigratoare pe Facebook, iar judecătorii i-au dat dreptate femeii.

Cei doi fraţi nu se aflau în relaţii prea bune de mai multă vreme, mai ales după ce mama lor a murit. Bărbatul era supărat pe sora sa că nu i-ar fi acordat ajutor mamei lor cât părintele lor a fost în viaţă. Acesta a fost, de altfel, şi motivul postării pe Facebook prin care şi-a jignit sora, scrie adevarul.ro.

Povestea a început anul trecut, când femeia a publicat pe Facebook o fotografie de a sa. Câteva luni mai târziu, fratele său a distribuit postarea şi a scris, în plus, un mesaj: „Aceasta este una dintre asasinii mamei mele, se numeşte M.S. Aceasta este una din cele mai mari libertine care au existat vreodată”. În urma acestui mesaj, femeia s-a considerat jignită şi a făcut dovada în instanţă că cel care a postat mesajul denigrant a fost fratele său.

Daune morale în valoare de 40.000 de lei

Magistraţii de la Judecătoria din Hârlău i-au dat câștig de cauză femeii și au decis ca aceasta să primească daune morale de 4.000 de lei. „Instanţa este conştientă de importanţa libertăţii de exprimare într-o societate democratică şi de dreptul la imagine a persoanelor la care se referă aceste comunicări, apreciind că, prin postarea unui mesaj public, conţinând aprecieri jignitoare şi neprobate la adresa reclamantei, i-a fost afectată în mod negativ imaginea acesteia. Astfel, deşi pârâtul este nemulţumit de faptul că reclamanta nu a ajutat-o pe mama lor, în timpul vieţii acesteia, că nu ar fi contribuit în vreun fel la întreţinerea acesteia, că ar fi luat lucruri de la locuinţa ei, că ar fi agresat-o în urmă cu mai mulţi ani, că nu i-ar fi telefonat pentru a-i face urări la ziua de naştere, ori că ar fi luat partea unităţii spitaliceşti pe care reclamantul a acuzat-o de moartea mamei sale, nu rezultă de nicăieri că atitudinea acesteia ar fi generat moartea mamei părţilor sau, mai mult, că ea însăşi, împreună cu alte persoane (neindicate de către reclamant) ar fi ucis-o pe aceasta”, au precizat judecătorii ieşeni, care au constatat că jignirea bărbatului a avut loc într-un spaţiu public.

„Chiar dacă, sub aspectul personalităţii, este important nu doar ceea ce cred ceilalţi despre tine, reflectarea imaginii tale, alteritatea, ci şi propria ta subiectivitate, care poate fi atinsă prin adresarea unor expresii jignitoare, instanţa constată că astfel de expresii cu caracter jignitor la adresa sa au fost expuse de pârât în spaţiu public”, a mai argumentat instanţa. Sentinţa nu este definitivă. 

Citește și: 

Scandal monstru între fraţi după moartea mamei lui Silviu Prigoană! Ce acuzaţii i se aduc afaceristului

Fraţii Păunescu și Dolănescu, campioni la război în tribunal

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net