Iei 9.000 de lei de la Primăria Capitalei dacă îţi schimbi rabla

dddd5-actu-sor_3854.jpg

Se dau 5.000 de vouchere pentru înlocuirea autoturismelor vechi din Capitală
Citeste tot despre: 

Mai bine pentru tine şi mai sănătos pentru mediul înconjurător. Dacă te-ai săturat de maşina ta veche şi poluantă, Primăria Capitalei te ajută, cu o sumă frumuşică, să-ţi cumperi un alt mijloc de transport mai „prietenos” cu natura. Iată în ce condiţii poţi beneficia de un astfel de voucher şi ce poţi face cu el.

Primăria Capitalei a publicat regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere.

Cui se adresează

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârsta minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate şi care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în Municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului. Maşinile trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani.

Ce puteţi cumpăra

Primaria Capitalei va acorda 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei  în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice. În afară de maşini, vă puteţi lua, de exemplu, scuter, moped, motocicletă, bicicletă electrică, trotinetă electrică.

De asemenea, vă puteţi schimba electronicele şi electrocasnicele (aragaz, frigider, maşină de spălat, laptop, imprimantă vechi) cu unele noi, cu clasă energetică superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Înscriere prin aplicaţie

Cei interesaţi se vor putea înscrie în program prin intermediul unei aplicaţii speciale, PEVAUTO. Aceasta va permite înregistrarea a 6.000 de participanţi, persoane fizice şi persoane juridice.

La atingerea acestui număr, aplicaţia va opri automat procesul de înregistrare a participanţilor, prezentând în acest sens un mesaj de informare celor care sunt în proces de completare a datelor. După verificarea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate, vor fi acceptaţi în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili.

Aplicaţia va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail valabilă, împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicaţia pentru a încărca documentele referitoare la casarea şi radierea autovehiculului uzat. Perioada de înscriere în program va fi comunicată pe site-ul PMB cu minimum trei zile înainte de data programată pentru deschiderea sesiunii de înregistrare.

Întregul regulament poate fi consultat pe site-ul primăriei, www.pmb.ro, la secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

loading...
Loading...