Icoane şi cărţi cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin! Ce spune Patriarhia

Ultima actualizare:

    Poliţiştii au descins la un magazin din AradFoto: Poliţia Română
Poliţiştii au descins la un magazin din AradFoto: Poliţia Română

Scandal la Arad! Zeci de obiecte de cult religios, majoritatea icoane cu Arsenie Boca şi cărţi despre viaţa acestuia, au fost confiscate de către poliţiştii din Arad dintr-un magazin de specialitate. Oamenii în uniform au acţionat după o sesizare depusă de o persoană care ar deţine în România drepturile asupra mărcii ”Părintele Arsenie Boca”, înregistrată în 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă din Marea Britanie.

Poliţiştii au fost sesizaţi de un apel la 112! Inspectorul principal Lorena Radu, de la Poliţia Judeţeană Arad, a relatat că ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii au confiscat mai multe produse ”care purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, fiind vorba de obiecte de cult religios. Poliţiştii au descins la un magazin de specialitate aflat în centrul Aradului, de unde au ridicat zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca. ”S-a procedat la verificarea legalităţii comercializării produselor susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor, s-a dispus indisponibilizarea tuturor produselor care prezentau însemnele unei mărci înregistrate”, a precizat Lorena Radu.

“Aşa ceva nu se face”

Intervenţia poliţiştilor a fost posibilă după ce un bărbat din Arad a făcut dovada că firma sa este singura din România îndreptăţită să comercializeze produse având chipul lui Arsenie Boca. Bărbatul a prezentat o serie de documente din care reiese că marca ”Părintele Arsenie Boca” este înregistrată din 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor doar unei firme din Arad, al cărei reprezentant a sunat la 112.

”Încă de acum o lună, Patriarhia a primit o înştiinţare de la acest individ că şi-a înregistrat drepturile în Spania”, spune Vasile Bănescu, purtător de cuvânt la Patriarhia Română. “Patriarhia a făcut demersuri ca acest om să renunţe, că aşa ceva nu se face şi vom apela mai departe în instanţă, dar sper să nu fie cazul”, menţionează Bănescu.

Click! spune

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor. Mănăstirea Prislop (Hunedoara), unde e înmormântat părintele, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net