Icoana care le ajută pe femei să zămislească prunci ajunge la București

Ultima actualizare:

    Duminica Ortodoxiei e un eveniment de tradiție în Sectorul 2
Duminica Ortodoxiei e un eveniment de tradiție în Sectorul 2

Procesiune religioasă de amploare în Duminica Ortodoxiei, în Capitală. Autoritățile locale din Sectorul 2 au pregătit o serie de manifestări religioase dedicate Ortodoxiei, care vor debuta vineri cu aducerea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”. Iată calendarul evenimentului.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită “Grabnic Ascultătoare”, adusă la Bucureşti pentru a participa la manifestările religioase dedicate Duminicii Ortodoxiei, va fi aşezată, spre închinare enoriaşilor, vineri, 23 februarie 2018, începând cu ora 13.00, la Biserica Icoanei. În același timp, enoriașii vor avea posibilitatea să se închine la moaștele sfinților Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Irodion de la Lainici, Sebastian, precum și ale sfinților Protasie, Chervasie, Celsie și Nazarie. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită “Grabnic Ascultătoare”, este adusă la Bucureşti de la mănăstirea Lainici, din judeţul Gorj. Aceasta a fost dăruită lăcaşului de cult românesc de preoţii de la mănăstirea Dochiariu, de la Sfântul Munte Athos, fiind cel mai important odor al acestei mănăstiri. Aceasta a fost pictată în secolul al XI-lea, în timpul Sf. Neophitos, unul dintre fondatorii mănăstirii. În lume mai sunt cinci copii ale acestei icoane: trei în Grecia, una în Georgia şi, din anul 2006, una în România, la Lainici. Icoana Maicii Domnului “Grabnic Ascultătoare” a făcut şi face multe minuni. 


    Icoana Maicii Domnului va fi adusă de la Mănăstirea Lainici (Gorj). Foto: doxologia.ro
Icoana Maicii Domnului va fi adusă de la Mănăstirea Lainici (Gorj). Foto: doxologia.ro

Minunile atribuite icoanei

Icoana este cunoscută că este „grabnic ascultătoare” pentru familiile creștine, îndeosebi pentru mamele care își doresc prunci, pentru cei bolnavi de boli grele, precum și pentru orbi, cărora le-a redat vederea, dar și pentru ologi, pe care i-a făcut să meargă. Ultima minune consemnată s-a întâmplat în decembrie 2016,  atunci când un tânăr în vârstă de optsprezece ani, din orașul Strumica (Macedonia), care suferea grav de bâlbâială, a vizitat Mănăstirea Dochiariu pentru a se închina Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic ascultătoare”. Când tânărul, care nu mai vorbise înainte și care scotea doar sunete neinteligibile, a intrat în mănăstire și a stat lângă icoană. A început brusc să plângă și să strige în limba sa maternă: „Maică Maria, dă-mi sănătate!”. Persoanele care îl însoţeau și îi cunoșteau viața tânărului, au rămas uimite. După rugăciunea pe care un călugăr din Dochiariu a citit-o netulburat, tânărul macedonean s-a adresat tuturor celor prezenți, s-a rugat împreună cu ei și a spus: „Vă mulțumesc tuturor, acum mă simt foarte bine.”

Calendarul manifestărilor religioase

Evenimentul face parte din cadrul manifestărilor religios – culturale intitulat “Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, este organizat de Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, împreună cu Primăria Sectorului 2,  Protoieria Sector II Capitală și Parohia Icoanei. Biserica Icoanei va găzdui cea de-a XI-a ediţie a Duminicii Ortodoxiei, care se va desfăşura la Biserica Icoanei, în perioada 19 - 26 februarie 2018, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

• Sâmbătă, 24 februarie, între orele 16.00 și 17.30, la Biserica Icoanei, va fi oficiată slujba Vecerniei, iar între orele 17.30 și 18.30 va avea loc procesiunea “Lumina Ortodoxiei”, în jurul Parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi vor purta lumânări aprinse şi vor cânta cântece bisericeşti. Un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, va purta torţe aprinse.

• Duminică, 25 februarie, între orele  09.00 și 11.00, pe o scenă montată în curtea Bisericii Icoanei, va fi oficiată Sfânta Liturghie de Preafericitul Părinte Daniel sau de un arhiereu, delegat al Preafericirii Sale.

Între orele 12.00 și 13.00 va avea loc procesiunea “Icoana - fereastră spre Dumnezeu”, în jurul parcului Grădina Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi, purtând în mâini icoane. Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi și cu un scurt concert coral religios.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net