Icoana care aduce ploaia

Ultima actualizare:
Icoana este „îmbrăcată“ în argint şi pietre preţioase
Icoana este „îmbrăcată“ în argint şi pietre preţioase

"M-am rugat pentru ploaie. Icoana asta face minuni". Zeci de credincioşi din Iaşi s-au rugat la slujba de duminică dimineaţă la copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa", la Biserica „Toma Cozma" din Iaşi.

Deşi Slujba Acatistului Maicii Domnului „Prodromiţa" se oficiază duminica, după ora 18.00, zeci de credincioşi care au participat la slujba de dimineaţă s-au rugat la copia icoanei „Prodromiţa" pentru sănătate, pentru izbăvire din necaz, dar şi pentru îndreptarea vremii, pictura fiind cunoscută pentru aducerea ploilor în vreme de secetă.


    Icoana este „îmbrăcată“ în argint şi pietre preţioase
Icoana este „îmbrăcată“ în argint şi pietre preţioase

„M-am rugat pentru sănătate şi înţelegere, dar şi pentru ploaie. Consider că e foarte bine că icoana a fost adusă în această perioadă, mai ales că se apropie şi Sfântul Ilie, cunoscut pentru aducerea de ploi.

Părintele a săvârşit rugăciune pentru ploaie şi m-am rugat şi eu pentru acest lucru", ne-a spus Maria Bădărău, o ieşeancă venită la slujbă.

Credincioşii se bucură de prezenţa acestei icoane în biserică.

„Eu cred cu tărie în icoanele făcătoare de minuni, de fiecare dată am simţit o îndreptare a situaţiei grele în care mă aflam după ce mă rugam. Am să mă rog şi pentru ploaie pentru că este binevenită în acest moment", spune şi Elena Pintilie.

Preoţii spun că până la Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, în fiecare duminică, de la ora 18.00 se oficiază Slujba Acatistului Maicii Domnului „Prodromiţa", cu rugăciuni pentru ploaie, pentru izbăvirea din necazuri şi supărări şi va rămâne pe iconostasul bisercii spre a fi cinstită de credincioşi.

Click! spune:

Icoana este „îmbrăcată" în argint şi pietre preţioase, întocmai precum originalul de pe Muntele Athos.

„Ca mărturie pentru multele minuni pe care le-a realizat «Prodromiţa» de la Muntele Athos stau bijuteriile lăsate de credincioşi în semn de recunoştinţă.

Rugăciunile care se fac înaintea acestei icoane aduc izbăvire din boli, pace în case şi binecuvântate", spune părintele paroh Mihai Mărgineanu.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net