Icoana «aproape vie» se află la Craiova

Ultima actualizare:

    Iconografii spun că e înconjurată de câmpuri energetice asemănătoare fiinţelor umane
Iconografii spun că e înconjurată de câmpuri energetice asemănătoare fiinţelor umane

Catedrala Episcopală din Craiova este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi din toată ţara. Ei vin aici să se vindece de boli sau “de răutăţi”, după ce au auzit că Icoana Maicii Domnului de la Biserica Madona Dudu este cu adevărat făcătoare de minuni. Ea este înconjurată de câmpuri energetice care o fac “aproape vie”.

„Este un adevărat miracol. Când m-am apropiat de icoană am simţit o mare energie în corp. O căldură. Am mai venit aici şi de câte ori m-am rugat Fecioarei ea m-a ajutat”, ne spune Mariana, o credincioasă care a venit la Craiova, ieri, chiar de Sfântul Pantelimon, hramul bisericii din Bănie. Icoana apără neîntrerupt, de cinci veacuri, locuitorii Craiovei. De boli, de farmece, de potopuri, de răutăţile omeneşti. Preoţii cred cu tărie că icoana e făcătoare de minuni, întrucât din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi o săptămână întreagă, iar focul nu a atins-o în incendiul de acum o sută de ani.


    Credincioşii  spun că icoana  de la Madona  Dudu le  dă energie
Credincioşii spun că icoana de la Madona Dudu le dă energie

Despre energiile icoanei s-a dus vorba peste hotare. Un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit cu ani în urmă la Craiova, pentru a analiza câmpurile energetice emanate de ea. „Cercetătorii, specialişti în iconografie, au adus aparatură ultrasofisticată, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana făcătoare de minuni. Mi-au spus că vor să testeze emanaţia câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reacţia specialiştilor a fost de genul: «Este aproape vie! De un câmp mai avea nevoie şi era vie». Aşa ceva nu văzuseră niciunde în lume şi fuseseră în multe locuri sfinte”, a  declarat, la vremea respectivă, preotul Petre Mocanu. Preoţii bisericii spun că icoana nu poate fi imortializată în orice moment. Mulţi pelerini care au pozat icoana au spus că filmele lor s-au şters la scurt timp. Mai mult, icoana nu a putut fi mutată din locul în care se află, pe un perete din stânga bisericii cum stai cu faţa la altar.

Biserica e un adevărat loc de pelerinaj şi are hram dublu: Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Pantelimon, iar în pronaos se află mormântul poetului Vasile Cârlova. Biserica a fost dărâmată şi refăcută de mai multe ori, forma actuală fiind realizată între 1929-1942.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net