Iată unde e cea mai ieftină mâncare

Ultima actualizare:
cele mai ieftine judeţe
cele mai ieftine judeţe

Producătorii ne-au băgat în sperieţi: au anunţat noi scumpiri la alimente, exact înainte de Sărbători. Click! a comparat preţurile din pieţele din ţară şi vă spune unde puteţi găsi cele mai ieftine alimente.

Românii se gândesc de două ori când merg la cumpărături pentru că au tot mai puţini bani. Producătorii vor să mărească preţurile la mâncare cu 10 -15%, până la Sărbători.

cele mai scumpe judeţe
cele mai scumpe judeţe

„Pentru ca societăţile comerciale să reziste trebuie să crească preţurile, însă mai există şi problema veniturilor populaţiei, în scădere", a explicat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară. În opinia sa, preţurile ar trebui să fie majorate cu 10-15% pentru ca producătorii să reziste, însă procentul este prea mare pentru a putea fi suportat de populaţie.

Cele mai ieftine judeţe


    cele mai ieftine judeţe
cele mai ieftine judeţe

În realitate, mâncarea se scumpeşte de la o zi la alta şi sunt diferenţe uriaşe între preţurile din pieţele din ţară. Cea mai ieftină carne de porc poate fi cumpărată din pieţele din judeţul Prahova, unde kilogramul de carne nu depăşeşte 10 lei, conform datelor Ministerului Agriculturii de la sfârşitul lunii octombrie. La polul opus se află judeţul Braşov, unde locuitorii trebuie să plătească până la 20 de lei pentru un kilogram de carne de porc.

Cele mai scumpe judeţe

carne
carne

În judeţul Suceava, de pildă, brânza de burduf costă acum 12,90 lei/kg, de la 11 lei/ cât era în luna septembrie, iar caşcavalul este 21 de lei/kg, faţă de 19 lei/kg, cât costa acum o lună. Uite unde sunt cele mai mici preţuri din ţară, dar şi cele mai mari, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net