Iată rețeta pastelor pentru campioni! O avem de la un Chef celebru

Ultima actualizare:

    Așa arată pastele pentru campioni, făcute de Adrian Șișiu
Așa arată pastele pentru campioni, făcute de Adrian Șișiu

Pentru prima oară, România participă, în aceste zile, la Campionatul Mondial de Paste Barilla, care se desfășoară la Milano și Parma, în Italia. Adrian Șișiu, Chef al unui restaurant celebru din Cluj-Napoca, a intrat în competiție cu alți 19 chefi din întreaga lume, sub privirile unui juriu ce reunește „crema” chefilor cu stele Michelin.

Barilla Pasta World Championship a ajuns la a șasea ediție, iar marele câștigător, care va fi desemnat, astăzi, va avea șansa să-și pună țara pe harta gastronomiei mondiale.

La acestă celebră competiție, participanții își demonstrează măiestria în bucătărie în cadrul a două probe neconvenționale ce constau în dezvoltarea unor rețete de paste ale viitorului (Future of Pasta) și a unei rețete reinterpretate de Spaghetti al pomodoro, probabil cea mai cunoscută și simplă rețetă de paste din lume.

Una din noutățile ediției din acest an a competiției este faptul că toți concurenții nominalizați au fost „antrenați” înainte de Chefi italieni cu stele Michelin, printre care Alfio Ghezzi (Margon Locanda, Casa Ferrari – Trentino), Matteo Baronetto (Del Cambio – Torino), Lorenzo Cogo (El Coq – Vicenza), Roberto Rossi (Silene – Seggiano, Toscana) și Caterina Ceraudo (Dattilo Restaurant – Crotone). 

Cine este Adrian Șișiu?

Tânărul de 29 de ani este Chef al Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, unde coordonează o echipă formată din 15 oameni. Născut în România, el s-a stabilit în Italia, în 2003, împreună cu familia. Pasionat de gastronomie și de gusturile italiene, Adrian a studiat în Italia la IAL Emilia Romagna, o școală de bucătari cu o programă de practică intensă, la finalul căruia a profesat, timp de 10 ani, în restaurante prestigioase din Italia – London Hotel, parte a lanțului Batani Select Hotel, și în restaurantul Tipiko din Pinarella. În 2014, Adrian Șișiu a decis să se întoarcă în România.


    Adrian Șișiu are 29 de ani
Adrian Șișiu are 29 de ani

Înainte de a intra în competiţie, Chef Adrian Şişiu ne-a dezvăluit o reţetă de paste foarte gustoasă şi sănătoasă. Acestea conţin ingredientele care ar trebui să facă parte din meniul unui sportiv profesionist: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţiali, proteine.

„Îmi doresc ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine și asta am încercat să insuflu cu rețeta mea”, a declarat Adrian.

Click! vă împărtășește rețeta!

Barilla Bio Spaghetti Champion

Ingrediente:

200 grame Barilla Spaghetti Bio No. 5

90 grame roşii cherry

20 grame dovlecei

2 grame usturoi

10 grame muguri de pin

25 grame alune

20 grame ciuperci sălbatice uscate

5 grame baby spanac

30 grame avocado

5 grame fulgi de migdale

20 mililitri ulei de măsline extra-virgin

1 gram sare

0,5 grame piper

Mod de preparare:

Timp de preparare: 25 minute. Timp de gătit: 10 minute

Prima dată se toacă usturoiul, apoi uşor se face o incizie a roşiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pieliţa. Roşiile se taie mărunt.

Următoarea operaţiune este călirea usturoiului, tăierea roşiilor, tăierea măruntă a alunelor muguri de pin.

Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare şi adăugate roşiilor. Avocado şi dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie şi baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele deja fierb. În cele din urmă, adăugăm reţetei de spaghetti şi fulgii de migdale. Poftă bună!

De ce e sănătoasă această rețetă?

Ingredientele alese sunt o excelentă sursă de energie, ce oferă un echilibru nutriţional, un gust delicios şi o textură excelentă. Aceste ingrediente sunt regăsite, în mod uzual, în dietele recomandate sportivilor. De exemplu: roşiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale şi alte vitamine esenţiale, usturoiul are un puternic beneficiu anti-inflamator şi ajută în eliminarea toxinelor, alunele oferă protecţie sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi graşi şi proteine, avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină şi conţine nu mai puţin de 18 amino-acizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine. Mayaşii sunt de părere că „acolo unde este avocado, nu va exista foame şi malnutriţie.“ Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, foarte bogat în vitamine şi anti-oxidanţi, vitamina K, fiind esenţial pentru cei care practică activităţi sportive, are acizi graşi de tip Omega 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net