Iată primul mesaj al ambasadorului SUA, în limba română!

Ultima actualizare:

    Hans G. Klemm a ajuns azi-noapte la București (foto: Ambasada Statelor Unite la București)
Hans G. Klemm a ajuns azi-noapte la București (foto: Ambasada Statelor Unite la București)

Noul ambasador al SUA la București, Hans G. Klemm, se prezintă, luni, într-un mesaj pe Facebook adresat în limba română, în care spune că este fermecat de cultura, limba și istoria României, potrivit Mediafax.

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, a postat, pe pagina de Facebook a Ambasadei, un mesaj video de aproape două minute, în care se prezintă românilor în limba română.

El spune că este fermecat de cultura, limba și istoria României, interesul fiindu-i trezit de scriitorul și criticul literar Matei Călinescu, pe care l-a avut profesor la universitate.

„Bună ziua, sunt Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România. După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Barack Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci, sunt fermecat de cultura, limba și istoria României. Astăzi avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace. Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției. Voi lucra să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și român. Doresc un dialog deschis și productiv, în persoană sau online. Eu și soția mea Marie abia așteptăm să vizităm frumoasa dumeavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp. Așadar, pe curând”, transmite noul ambasador al SUA la București.

Hans Klemm va fi primit de președintele Klaus Iohannis, luni, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorii de acreditare. Tot luni, noul ambasador al SUA la București se va întâlni cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net