Iată noile tarife pentru asigurarea auto obligatorie

Ultima actualizare:

    Tinerii cu maşini  puternice vor plăti cele  mai scumpe poliţe RCA
Tinerii cu maşini puternice vor plăti cele mai scumpe poliţe RCA

Hotărârea de Guvern care stabileşte tarifele maxime ce vor fi achitate de şoferi pentru poliţele de răspundere civilă auto (RCA) intră în vigoare pe 18 noiembrie. Tinerii cu vârste sub 25 de ani vor plăti prime şi de peste 3.000 de lei, chiar dacă nu au avut nici un accident în trafic

Intrarea în vigoare a noilor tarife nu înseamnă că firmele de asigurări vor schimba peste noapte preţurile practicate. Pentru a adopta noile tarife, asiguratorii trebuie ca, în prealabil, să notifice Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în acest sens.

Aşa că, cele mai multe companii de asigurări, care se încadrează în plafoanele impuse de noua Hotărâre de Guvern, vor folosi preţurile actuale, până când acestea expiră. Doar asiguratorii care vând în prezent RCA peste nivelurile stabilite de actul normativ vor fi forţate să-şi revizuiască tarifele, scrie adevarul.ro.Nivelurile care apar în Hotărârea de Guvern sunt calculate pentru clasa de bonus-malus B0, aşadar pentru şoferi care nu au avut accidente. Pe măsură ce clasele de bonus-malus cresc, din cauza unui istoric prost, şi tariful de RCA se majorează.De departe cele mai mari prime vor fi achitate de tinerii cu vârste până la 25 de ani, care conduc maşini de capacitate de peste 2.500 cmc. RCA pentru această categorie poate ajunge la 3.087 de lei. Pentru aceeaşi categorie de maşini tariful maxim scade odată cu vârsta şoferului. Astfel,  conducătorii auto cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani vor achita un RCA maxim de 1.796 de lei, iar şoferii cu vârsta peste 60 de ani, un RCA maxim de 1.559 de lei.Transportatorii au obţinut tarifele pe care şi le-au dorit de la ASF şi Executiv. Astfel, pentru maşinile de capacitate mare, peste 16 tone,  firmele vor achita un RCA de maximum7.534 de lei. Este cea mai scumpă poliţă ce va fi achitată de categoria persoane juridice. Maşinile de transport persoane care au până la 40 de locuri vor plăti RCA de maximum 3.343 de lei. Maşinile de transport persoane cu capacitate de peste 40 de locuri vor achita un RCA de maximum 6.600 de lei.

simeon stalpnicul png

Click! Spune: Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase. Cel puțin așa prevede un proiect de lege al Guvernului. Potrivit profit.ro, specialiștii au propus acest lucru pentru a se asigura că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza indicatoarele rutiere.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net