Iată domeniile în care poți lucra de acasă, uitând de birou și timp pierdut în trafic

Ultima actualizare:

    Foto unsplash.com
Foto unsplash.com

Odată cu măsurile impuse de autorități în perioada de urgență, care au avut drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus, o mare parte dintre români și-au desfășurat activitatea remote, prin intermediul platformelor online și al rețelelor de socializare care s-au adaptat cerințelor. De exemplu, Facebook a perfecționat opțiunile „Workplace” și „Workchat”, instrumente de organizare a muncii dincolo de spațiul unui birou clasic. Chiar și după ridicarea restricțiilor, chiar dacă aceasta vine la pachet și cu câteva neajunsuri, românii au prins gustul muncii din confortul propriei locuințe.

Drept urmare, concluziile unui sondaj recent realizat de către o companie de consultanţă imobiliară sunt mai mult decât relevante și revelatoare în același timp: angajaţii intervievaţi ar opta, dacă ar avea posibilitatea, să lucreze în medie 3,4 zile de la birou şi 1,6 zile de acasă. Și toate astea după ce la începutul lunii ianuarie, România și Bulgaria erau țările europene cu cei mai puțini angajați ce lucrau de acasă:  aproximativ 20.000 de persoane.

Iată care sunt domeniile eligibile pentru telemuncă:

Customer service

Poți să lucrezi în departamentul de servicii clienți și din bucătărie, din pat sau de pe balcon. Important e să nu ai totuși prea mult zgomot pe fundal, mai ales că vei interacționa cu fel de fel de oameni care au nelămuriri și vor răspunsuri elaborate și precise. Ca operator call center, de exemplu, chiar nu trebuie să fii la birou pentru a răspunde întrebărilor primite de la clienți sau pentru a-i ajuta pe aceștia să își rezolve problemele. 

Marketing

Marketingul este un domeniu-umbrelă, versatil și cu o varietate de joburi disponibile. Dacă ești pasionat de domeniu, poți să fii content writer, specialist PPC, social media specialist. Cu certitudine, orice job din marketing poate fi realizat de acasă, mai ales dacă munca din hamacul din grădină sau din balansoarul de pe balcon te face mai creativ.


    Foto unsplash.com
Foto unsplash.com

IT

Nu mai e un secret că vei avea venituri substanțial mai mari decât media angajaților și că îți vei găsi cu ușurință un loc de muncă remote în domeniu. Să nu crezi însă că un simplu curs de reconversie profesională te va ajuta din prima să ajungi la acest confort. Pentru a fi calificat pentru un job în domeniul IT trebuie să ai minimum doi ani de experiență, uneori chiar trei. Așadar dacă ești software developer, hacker etic sau programator și nu traficul de dimineață te omoară, alege să lucrezi de acasă.

Vânzări

Ești persuasiv, mereu vezi jumătatea plină a paharului, reții cu ușurință detalii și prietenii ajung să îți ofere un suprapreț pentru adidașii deja cumpărați sau consola găsită la ofertă? Atunci ești omul potrivit pentru un job în vânzări. În ultimii ani, iar perioada recentă nu a făcut decât să amplifice procesul, vânzările se fac preponderent în online, iar nevoia de personal este una constantă.


    Foto unsplash.com
Foto unsplash.com

Eliminarea timpului pierdut în trafic către birou, mai mult timp pentru cei dragi și pentru odihnă, flexibilitate: de toate acestea poți avea parte dacă alegi să lucrezi de acasă. Nu trebuie să fii freelancer pentru a câștiga bani stând pe canapea, muncind în ritmul tău, în timp ce televizorul e deschis la un episod din serialul tău preferat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net