Iată ce crede premierul despre noile legi ale Justiției!

Ultima actualizare:

    Mihai Tudose nu pare a fi de acord cu propunerile ministrului Justiției
Mihai Tudose nu pare a fi de acord cu propunerile ministrului Justiției

Schimbarea Legii Justiției a aprins spritele atât în rândul politicienilor, cât și a populației. Ministrul Tudorel Toader vrea să-l scoată pe președintele statului din schema numirii procurorilor șefi, însă, premierul nu pare a fi de acord cu acesta.

Mulți au zis că propunerile ministrului Justiției pot fi catalogate ca un un atac la statul de drept. Nu de aceeași părere este și Mihai Tudose, care pare că minimalizează pe cât posibil ideea colegului său de la Justiție ca șefii DIICOT, DNA și procurorul general să fie numiți de CSM, la propunerea  ministrului de Justiție.

Prim-ministrul Mihai Tudose: ”Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic”

„Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic. Domnul Tudorel Toader a ieşit într-o conferinţă şi a prezentat ceea ce a reieşit din punctul de vedere al domniei sale din consultările cu cei implicaţi. De aici până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească nişte avize, de la CSM, de exemplu. Practic, a început de-abia acum dezbaterea publică efectiv, iar când aceste lucruri se vor încheia, vor veni cu ele în Guvern. Acolo vom lua o decizie în funcţie de poziţia publică exprimată de către români, de (...) tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci mai e”, a precizat premierul, aseară, la Antena 3.

Comisia Europeană a cerut explicații de la Guvern

Cu toate acestea, Comisia Europeană a cerut Guvernului României să detalieze propunerile de reformă a sistemului de justiție și și-a exprimat îngrijorarea că acestea ar putea fi un pas înapoi în lupta împotriva corupției.

”Solicităm autorităților române proiectul de legi și explicații suplimentare. Ireversibilitatea progreselor înregistrate de România în lupta împotriva corupției în ultimii zece ani este esențiala pentru Comisie”, se arată în comunicatul citat.

În tot acest timp, Tudorel Toader și-a delegat răspunderile în minister și a plecat ieri să viziteze unele penitenciare din țară.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net