Iată care a fost cauza morții unuia dintre copiii de la „Marie Curie”!

bacteria_e.coli_.jpg

e coli copil branza
Copilul a consumat brânză de vaci infectată cu bacteria E. Coli
Foto Hepta

S-a depistat că unul dintre cei trei copii din Argeș care au decedat la Spitalul „Marie Curie” din cauza bacteriei E. Coli ar fi consumat bânză proaspătă de vaci în care exista acea bacterie. A fost lansată o anchetă în cazul firmei care a furnizat acele produse lactate.

Conform Mediafax, unul dintre cei trei copii care au murit la Spitalul „Marie Curie”, ar fi consumat brânză proaspătă de vaci care conținea bacteria E. Coli.

"Am aflat de la omologul meu de la Direcţia Sanitară Veterinară că rezultatele parţiale au ieşit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem în anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice şi, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba şi pe ceilalţi părinţi dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs", a declarat Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

"Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală", a precizat, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Loading...
 
 

Citește și

  • bacteria e.coli

    După ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu E.coli, bacteria a ajuns în atenția publicului, mai ales că o fetiță a decedat în urma îmbolnăvirii. Escherichia coli afectează vasele de sânge și determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecție a aparatului urinar, potrivit medicilor.

  • Un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a decedat în cursul zilei de marţi (16 februarie).

  • copil externat Marie Curie, sindrom hemolitic uremic, bacteria E.colo, copii Arges

    Luni (15 februarie) a decedat un al doilea bebeluș dintre cei 12 copii internați la Marie Curie, infectați cu bacteria E.coli. Este vorba despre o fetiță care era internată la secția de terapie intensivă a spitalului din Capitală.

  • Durere fără margini în familia Oncescu! Fetiţa lor de doar un an a plecat de lângă cei dragi. S-a transformat într-un înger, spun părinţii, printre sughiţuri de lacrimi. Trupul firav al Dianei nu s-a putut lupta cu bacteria ucigaşă E.coli. Alţi 15 bebeluşi din judeţul Argeş sunt internaţi cu infecţii digestive grave.

  • Veşti bune de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, unde sunt internaţi cei şapte bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), aduşi din judeţul Argeş. „Copiii sunt mult mai bine faţă de ziua de ieri (n.r. sâmbătă). Şase dintre ei sunt internaţi la Nefrologie, dintre care trei fac dializă, cu evoluţie bună. Sperăm să putem să-l aducem pe secţie şi pe cel mic din Terapie intensivă, care, deocamdată, are cateter peritoneal”, a declarat, duminică, medicul Mihaela Bălgrădean.

  • Părinţii micuţei Diana, care a făcut blocaj renal şi a murit în cinci zile, plâng neîncetat. Pe lângă suferinţa pierderii unicului lor copil, aceştia ar trebui să treacă printr-un nou calvar: să asiste la deshumare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1