Iarna vine pe 16 ianuarie? Prognoza pentru două săptămâni

ninsoare2.jpg

ninsoare2
Din 16 ianuarie, va fi frig și se anunță precipitații

Vremea este ciudată pentru această perioadă. Temperaturile au urcat spre 20 de grade zilele trecute. Specialiștii europeni au făcut o prognoză pentru două săptămâni și ne spun dacă vine și la noi iarna adevărată.

De astăzi (8 ianuarie), temperaturile au început să coboare și se vor duce de la 13 - 15 grade spre zero grade,  până joi, spun specialiștii de la Centrul European de Prognoză, din Reading, Anglia. Urmează o vreme schimbătoare, când mai frig, când mai cald decât ar fi normal. Din prognoza britanicilor, rezultă că din 16 ianuarie va fi frig și vor fi precipitații. Așadar, vine iarna?

VEST

După o vreme caldă, temperaturile vor coborî joi la 2 grade. De luni, 15 ianuraie, urmează o încălzire ușoară, până la 8 grade, valoare nefirească pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioadele 10 -14 ianuarie și apoi între 16 și 20 ianuarie.

CENTRU

În fiecare zi va fi mai rece. De la 11 grade astăzi (8ianuarie), spre zero grade în weekend. Apoi, până în 18 ianuarie, valorile vor urca ușor și se vor situa în jurul unei medii de 5 grade, apoi iarăși vor coborî ușor. Însă, în timpul nopților, din 11 ianuarie, vor fi în jur de minus 10 grade. Sunt condiții de precipitații în perioadele 10 -13 ianuarie, apoi între 17 și 21 de grade.

NORD

Vremea va fi deosebit de caldă zilele acestea, dar la sfârșitul acestei săpămâni temperaturile o vor lua la vale, de la o zi la alta, până la 1 grade ziua și minus 8 grade noaptea. Vor fi precipitații între 11 și 14 ianuarie, apoi între 16 și 21 ianuarie.

EST

Vremea va intra într-un proces de răcire: de la o valore maximă de 4 grade, joi vor fi minus 2 grade la prânz și minus 10 grade noaptea. Abia săptămâna viitoare temperaturile vor mai urca ușor, până spre 4 grade ziua și în jur de minus 2 grade în timpul nopților. Se vor semnala precipitații între 10 și 12 ianuarie, apoi, mai insemnate, între 17 și 21 ianuarie.

SUD

Se răcește în zilele următoare. Temparaturile vor coborî de la 10 grade, la zero grade (sâmbătă, 13 ianuarie), pe timpul zilei, iar nopțile se vor înregistra valori negative. Sunt condiții de precipitații în toate zilele până în 21 ianuarie, dar vor fi slabe cantitativ. Precipitații mai însemnate vor fi între 10 și 13 ianuarie, apoi între 16 și 21 ianuarie.

LA MUNTE

Va fi rece în această săptămână: între 2 și minus 4 grade ziua, iar nopțile vor fi valori de până la minus 12 grade. Vor fi precipitații între 10 și 14 ianuarie, apoi mai însemnate între 16 și 21 ianuarie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1