Iarna s-a dezlănțuit! Sunt sute de copaci doborâți, avioane întârziate și anulate și oameni fără curent

Ultima actualizare:

    Nouă mașini au fost avariate de copacii doborâți de vânt
Nouă mașini au fost avariate de copacii doborâți de vânt

Vremea rea a făcut prăpăd în țară. În ultimele 24 de ore, au căzut sute de copaci, iar autoritățile anunță că avioanele au întârzieri și că mii de oameni nu au curent în locuințe.

Iarna extremă a afectat 11 judeţe, care s-au aflat sub cod portocaliu de nisori și viscol. Vorbim despre Argeş, Arad, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

Aici, au căzut sub greutatea zăpezii 128 copaci, patru stâlpi şi un panou publicitar, iar nouă mașini au fost avariate, după cum au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU).

În Mehedinţi, o ambulanţă nu a putut ajunge la o pacientă, aceasta fiind preluată de o autospecială, iar trei microbuze cu persoane au rămas înzăpezite pe drumul județean 703D, fiind scoase din nămeţi de autorităţi.

De asemenea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) au precizat faptul că traficul se desfășoară normal pe Aeroportul Henri Coandă, fără anulări de zboruri.

”Unele curse pot înregistra totuși întârzieri de 30-40 de minute, pentru că se efectuează degivrarea aeronavelor. Suprafața de mișcare, piste, platform, căi de rulare sunt deszăpezite”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CNAB.

Pe Aeroportul Internaţional Sibiu au fost anulate două curse şi este posibil ca altele să aibă întârzieri la decolare.

”Cursa Munchen - Sibiu programată pentru sosire în cursul nopţii (00.55) a fost anulată de la destinaţie. Din acest motiv a fost anulată şi cursa Sibiu - Munchen programată pentru plecare din această dimineaţă (06.05). Pasagerii vor fi rerutaţi pe cursele următoare”, a precizat Alexandra Păcurar.

Totodată, cei de la Compania de Drumuri au informat faptul că  la aceasta oră nu sunt drumuri blocate, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nici pe calea ferată nu sunt probleme, însă, trenurile circulă în condiții de iarnă.  

O problemă rămâne însă lipsa curetului, după ce în această dimineață au fost înregistrate avarii în 313 localităţi.

”Echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică se află în teren pentru a remedia cât mai repede avariile înregistrate”, au precizat pompierii de la IGSU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net