Iarna din mijlocul primăverii. Cod galben și portocaliu de ploi, ninsori și vreme rea

ploaiehc2.jpg

ploaie
Cantitățile de apă vor fi însemnate în zona de sud vest a țării, iar la munte vântul va viscoli zăpada
Citeste tot despre: 

Adminitraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu şi galben de vreme rea şi viscol la munte, transmite realitatea.net. Avertizarea de cod galben este valabilă mâine, începând cu ora 04.00, iar cea de cod portocaliu intră în vigoare tot mâine, de la ora 09.00.

Cod galben în sud vest

Fenomenele vizate sunt precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, precum și intensificări ale vântului. În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi în cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50...55 km/h. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat un nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Cod portocaliu la munte

Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, viscol în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, iar zonele afectate vor fi zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului. În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Loading...

Citește și

  • Actorul Leonardo DiCaprio va participa, pentru prima oară în cariera sa, la crearea unui caracter dintr-un desen animat, a anunţat revista de specialitate Variety, preluată de AFP.

  • Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, dar cu unele înnorări şi ploi slabe izolate, la începutul zilei în regiunile estice şi sud-estice, iar noaptea în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales la munte.

  • După o vară caniculară, toamna şi-a intrat cam abrupt în drepturi, cu temperaturi care ne-au făcut să scoatem din şifonier hainele mai groase. Totuşi, şefa Centrului Naţional de Prognoze Meteo, Florinela Georgescu, a explicat pentru adevarul.ro că vremea din această perioadă, deşi mai rece, este una normală pentru luna septembrie, iar mercurul va creşte în termometre spre sfârşitul săptămânii, ajungând chiar la 27 de grade.