Ia priveşte ştrengăriţa: stă-n buzunar veveriţa!

Ultima actualizare:

    Nea Păun are grijă de veveriţă ca de ochii din cap
Nea Păun are grijă de veveriţă ca de ochii din cap

O prietenie neobişnuită s-a înfiripat, acum două luni, la Craiova, între Laurenţiu Păun şi un pui de veveriţă. Administratorul Parcului “Nicolae Romanescu” a găsit rozătoarea lângă un copac, rănită după o furtună, şi a hrănit-o până s-a vindecat. De atunci, veveriţa, botezată “Codiţă”, nu mai vrea să plece de lângă cel care a îngrijit-o cu atâta dragoste.

“Codiţă” se bucură de aceleaşi drepturi ca şi un membru al familiei lui Laurenţiu Păun, administratorul Parcului “Nicolae Romanescu”. Puiul de veveriţă are deja locul lui preferat, în buzunarul stăpânului. „Codiţă merge cu mine peste tot. Nici când am fost plecat în concediu nu l-am lăsat singur. Stă cuminte în buzunar şi nu deranjează pe nimeni”, zâmbeşte nea Păun. “Când l-am găsit căzut lângă copac, era cât o lingură, iar acum s-a făcut băiat mare. Pentru mine este ca un membru al familiei, iar între noi există o legătură foarte strânsă. Este o veveriţă cuminte şi nu a muşcat pe nimeni niciodată“, adaugă administratorul parcului din inima Olteniei. De când a fost găsit şi adoptat, “Codiţă” a devenit mascota din “Nicolae Romanescu”.

"Codiţă", bucuria celor mici
"Codiţă", bucuria celor mici

Deşi îi place să se caţere în copaci şi să se joace prin parc, veveriţa se întoarce mereu la nea Păun, care i-a făcut propria căsuţă. El spune că mica veveriţă îi înseninează ziua şi, mai mult, îi bucură şi pe cei aflaţi la plimbare în parc. Şi, nici nu se putea altfel, copiii sunt entuziasmaţi când dau ochii cu puiul. „Veveriţa e gingaşă şi cuminte. Prima dată am crezut că este o jucărie“, se amuză o craioveancă venită în parc să se relaxeze.

Click! spune

Veveriţa roşcată (Sciurus vulgaris), care trăieşte în România, măsoară în jur de 20 - 25 de centimetri. Blana are nuanţe de la cărămiziu la negru-roşcat, burta este albă,  iar coada - mai lungă decât corpul. Se hrăneşte în special cu seminţe şi conuri de pin sau de brad. Veveriţele nu trăiesc în grupuri, fiind animale singuratice, apropiindu-se  doar în perioada împerecherii. Puii de veveriţă sunt golaşi şi orbi, având între 30 şi 50 de grame.

Vezi video pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net