Ia o pauză! Primeşti 15 minute de masaj

masaj-birou.jpg

Alina s-a răsfăţat cu o binemeritată şedinţă de masaj
Foto: Dorin Constanda

O zi la serviciu poate fi extrem de plăcută. Mai ales dacă ai parte de un masaj ca la carte. Pentru a da randament la locul de muncă, angajaţii sunt răsfăţaţi de şefi cu şedinţe de relaxare.

Fie că lucrează în companii de renume, în fabrici sau depozite, tot mai mulţi salariaţi au parte de un astfel de răsfăţ. Patronii ştiu că un angajat relaxat face cât zece. Tocmai de aceea apelează la firme specializate în masaj la birou. Cristina Debricean este kinetoterapeut, la Max Relax, de şapte ani şi, în tot acest timp, i-au trecut prin mâini mii de angajaţi. Vine după ea cu tot ce-i trebuie ca să creeze o atmosferă cât mai destinsă la locul de muncă: scaun de masaj, flori, muzică de relaxare şi esenţe înmiresmate. ”Vin obosiţi, stresaţi, iar când pleacă  sunt alţi oameni.

E demonstrat ştiinţific că masajul la job îi ajută pe angajaţi să dea randament”, ne-a spus tânăra de 30 de ani. După o şedinţă de 15 minute, timp în care i-au fost masate spatele, mâinile şi capul, Alina s-a revigorat şi s-a întors în faţa calculatorului relaxată şi cu chef de muncă. O astfel de şedinţă costă între 5 şi 8 € de persoană, în funcţie de contractul încheiat de terapeuţi cu firma care-i cheamă, dar şi de numărul salariaţilor. Pe lună, angajatorii pot plăti de la 1.000 la 10.000 de euro.

Unele firme au camere de joacă 

La fel ca în străinătate, şi la noi există din ce în ce mai multe firme care pun mare preţ pe confortul angajaţilor. Oamenii au parte de spaţii de distracţie amenajate chiar în interiorul birourilor. Aşa numita cameră de relaxare, dotată cu mese de biliard, de ping-pong, mini teren de fotbal, hamac, balansoar şi jocuri pe calculator. Astfel că între două proiecte angajaţii pot veni aici să se joace, atâta timp cât nu lasă neterminată o treabă importantă.

joaca-birou.jpg

Foto: Corbis
Loading...

Citește și

  • Olandezul Van Persie a aflat de tratament de la colegul său din naţională, Orlando Engelaar, care i-a povestit cum s-a vindecat Danko Lazovici folosind tratamentul cu placentă. Alţi fotbalişti din Premier League ştiau de renumele fizioterapeutei Mariana Kovacevici.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1