I-au furat banii de înmormântare ascunşi în borcan

Citeste tot despre: 

A reuşit să adune 12.000 de lei după o viaţă de muncă. Bani pe care-i ţinea ca fiul ei să nu apeleze la mila vecinilor atunci când ea va muri. Doi adolescenţi i-au furat Elenei Ştefan agoniseala de-o viaţă, ascunsă într-un borcan din pod.

Elena Ştefan, în vârstă de 77 de ani, din comuna vrânceană Păuneşti, a fost zilele trecute victima unui jaf mai puţin întâlnit. Casa femeii care locuieşte singură a fost călcată de hoţi în timp ce aceasta se afla la nişte rude, într-o localitate învecinată.

Din casă i-au dispărut peste 10.000 de lei, bani pe care-i ţinea pentru zile negre într-un loc mai puţin obişnuit. „Am fost plecată pentru trei zile şi când m-am întors acasă am găsit geamul deschis. În casă, într-o geantă, aveam 2.000 de lei şi nu i-am mai găsit. M-am dus la poliţie să fac plângere", a declarat Elena Ştefan.

Abia după ce s-a întors de la poliţie femeia şi-a amintit că în podul casei mai avea o sumă importantă de bani, în jur de 10.000 de lei, bani pe care spune că-i ţinea în două borcane bine ascunse. N-a mai găsit o leţcaie. La casa bătrânei a venit o echipă de criminalişti care a luat amprente de la locul faptei.

Anchetatorii au aflat în scurt timp cine sunt principalii suspecţi ai faptei. Este vorba despre doi adolescenţi din localitate, unul de 15 ani şi altul de 18 ani, care şi-au recunoscut fapta.

„Erau şi bani ai băiatului pentru subvenţia pe pământ. Am un băiat bolnav, operat. Nu i-am dus la bancă, pentru că am zis că-i mai sigur să-i ţin în casă. Pe unul din băieţii ăştia care m-au furat l-am mai ajutat, i-am dat şi mâncare şi toate acelea", a mai spus Elena Ştefan, care trăieşte dintr-o pensie de 350 de lei.

Loading...