Hunedoara. Povestea tragică a viaductului de la poalele Retezatului

Ultima actualizare:

    Crucile de la viaductul peste râul Sibișel. Retezat Foto: Daniel Guță, Adevărul
Crucile de la viaductul peste râul Sibișel. Retezat Foto: Daniel Guță, Adevărul

O poveste cutremurătoare! Un şir de cruci amplasate la intrarea pe un viaduct, la poalele Retezatului, aminteşte oamenilor de una dintre cele mai mari tragedii petrecute aici în urmă cu trei decenii.

Patru cruci de fier au fost înșiruite în imediata vecinătate a viaductului peste râul Sibişel, pe marginea celui mai cunoscut drum spre Parcul Naţional Retezat, traseul Sălaşu de Jos - Pietrele. A cincea cruce, din acelaşi loc, a fost amplasată după un alt accident mortal. Cele patru cruci negre, au fost aşezate acolo în aceeaşi zi, în urmă cu 30 de ani.

„Cu patru morţi s-a soldat accidentul din zona localităţii Sălaşu de Sus. Mang Petru, de 39 de ani, măcelar la Abatorul Petroşani, s-a urcat în stare vădită de ebrietate la volanul autoturismului său. Nu s-a simţit probabil în stare să conducă din cauza alcoolului şi a dat volanul fiului său, Mang Ovidiu, de numai 16 ani. Dar cum alcoolul face pe om capricios, nu i-a plăcut cum conduce băiatul (nu poseda permis de conducere şi nici cunoştinţele necesare la cei 16 ani ai săi) şi s-a urcat el la volan. După numai 50 – 60 de metri, a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a derapat, rupând parapetul viaductului de peste râul Sibişel şi s-a prăbuşit în prăpastie de la peste 50 de metri (n.r.: prăpastia are circa 15 – 20 de metri), unde împreună cu soţia, propriul copil de 16 ani şi socrul său Pocanschi Mihai, şi-au pierdut viaţa”, informau reporterii de la Cuvântul Liber, în august 1990, potrivit adevarul.ro. În mașina în care se aflau cinci oameni, doar o persoană de 17 ani a supraviețuit într-un mod miraculos.

Citește întreaga poveste pe adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net