Horia Uioreanu, din închisoare, în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Horia Uioreanu a părăsit miercuri penitenciarul Gherla și trimis în arest la domiciliuFoto: Mediafax
Horia Uioreanu a părăsit miercuri penitenciarul Gherla și trimis în arest la domiciliuFoto: Mediafax

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, arestat preventiv la sfârşitul lunii mai pentru corupţie, a fost eliberat miercuri din închisoare. Acesta a fost trimis acasă, sub pază, unde va fi plasat în arest la domiciliu, conform unei decizii definitive a Curții de Apel Cluj.

Procurorii care au întocmit rechizitoriul lui Uioreanu au primit o lovitură grea din partea Curții de Apel. Contestația pe care aceștia au depus-o pentru anularea decizia Tribunalului Cluj (de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu) a fost respinsă. Prin urmare, fostul președinte al CJ Cluj a fost eliberat din peniteciarul Gherla și trimis în arest la domiciliu.

„Curtea de Apel a respins contestaţia declarată de DNA şi a dispus astfel înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Horea Uioreanu va părăsi în cursul acestei zile (miercuri - n.r.) penitenciarul, după ce decizia instanţei va ajunge la Gherla”, a declarat Smaranda Bara, avocatul fostului preşedinte al CJ Cluj. Avocatul a adăugat că în arestul la domiciliu Uioreanu are de respectat câteva condiţii, printre care interdicţia părăsirii casei fără permisiunea judecătorului şi interdicţia de a lua legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul de corupţie. El va avea însă acces la internet şi telefon.

În 23 iunie, Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

image
image
image
image
image
image
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net