«Hobbit Land» de România, îngropat de americani

Ultima actualizare:

    Trei căsuţe au fost deja  ridicate de Ionuţ Buta
Trei căsuţe au fost deja ridicate de Ionuţ Buta

Ionuţ Buta, un tânăr întreprinzător din Neamţ, şi soţia lui au început în această vară să dezvolte un proiect de tip Hobbit Land. Cei doi au demarat lucrările în comuna Dobreni, cu gândul să construiască un sătuc de vacanţă cu 12 căsuţe îngropate în pământ, exact ca-n seria de filme „Stăpânul Inelelor“. Iniţiatorii proiectului au fost nevoiţi să-i schimbe identitatea la cererea companiei americane.

„Va fi un model eco, în care folosim doar lemn, pământ şi piatră. Cimentul îl utilizăm doar la zidăria din piatră, acolo unde nu avem ce face, cel puţin la faţadă. La ferestre vom pune geamuri din sticlă, nu folosim sisteme termopan. În interior ar trebui să se menţină o temperatură constantă de 18-19 grade pe toată perioada anului, dar va fi încălzire cu sobe. Iluminatul va fi de la opaiţ şi nu vor fi prize în camere. Ideea este că cei care vor veni aici ar trebui să se deconecteze, să se relaxeze, să se lipsească de laptop, televizor şi alte gadgeturi“, descria astă-vară proiectul Ionuţ Buta, citat de adevarul.ro. În partea a doua a anului, Ionuţ a reuşit, în mare parte prin forţe proprii, dar şi cu ajutorul unor prieteni, să construiască două astfel de căsuţe, şi acum este aproape de a o finaliza şi pe a treia. Conform planurilor, întregul complex ar trebui să fie finalizat într-un an şi să fie format din cele 12 căsuţe aşezate în forma literei U, în jurul unui iaz.

Despre proiectul său au aflat însă şi reprezentaţii companiei americane care deţin drepturile de autor şi marca pentru cuvântul “Hobbit”, iar aceştia i-au notificat pe întreprinzătorii români că trebuie să-şi schimbe denumirea proiectului. „Hobbit Land îşi schimbă denumirea şi povestea. Warner Bros Entertainment deţine drepturile de autor şi marca pentru cuvântul «Hobbit», motiv pentru care vom crea o poveste şi o denumire care să reflecte tărâmul de basm pe care dorim să îl construim“, a anunţat Ionuţ.

Locuinţele de vacanţă  sunt săpate în pământ
Locuinţele de vacanţă sunt săpate în pământ

Tânărul spune că nu va renunţa la proiect, ba chiar îi e de mare ajutor faptul că va trebui să-şi redefinească tot ansamblul de case ce va fi dat în folosinţă în toamna anului 2019. „Oamenii au reacţionat mult mai bine la ideea asta de a transforma totul în ceva autentic românesc, cu trimitere la tradiţiile noastre. Vrem să găsim o denumire care să se potrivească unei poveşti româneşti. Vrem să scriem o poveste nouă de unde nu trebuie să lipsească nici magia, nici portul popular. În mijlocul iazului vom face un mic restaurant cu specific românesc, cu mâncăruri pregătite după reţete vechi, servite de un personal îmbrăcat în port popular“, a mai precizat Ionuţ Buta pentru “Adevărul”.

Click! spune

Cel mai mare Hobbit Land din lume se află în Noua Zeelandă, la circa 10 km sud-vest de Matamata. Hobbiton Movie Set este locul unde au fost făcute filmările la trilogia cinematografică The Lord of the Rings şi la serialul The Hobbit. Ineditul platou de filmare este o atractivă destinaţie turistică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net