Hidrocentrală nouă care nu poate alimenta nici măcar un bec

Ultima actualizare:

    Hidrocentrala de la  Racoviţa, pe cât de  falnică, pe atât de inutilăFoto: adevarul.ro
Hidrocentrala de la Racoviţa, pe cât de falnică, pe atât de inutilăFoto: adevarul.ro

România lucrului prost făcut! Inaugurată cu surle şi trâmbiţe în decembrie 2013, după 24 de ani de lucrări, hidrocentrala de la Racoviţa (Sibiu), de pe râul Olt, a costat 162,7 milioane de euro.

În ciuda costurilor uriaşe, n-a fost pusă în funcţiune nici până azi, din cauza a două poduri CFR, aflate trei kilometri în aval, poduri care ar fi măturate de ape dacă hidrocentrala ar fi pornită. Iar CFR nu are bani să refacă cele două poduri, după cum fusese prevăzut iniţial, scrie adevarul.ro.

Cele două poduri sunt situate la mică distanţă unul faţă de celălalt şi servesc ruta Sibiu – Braşov, respectiv ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea. Ambele sunt situate pe aşa-numitul „canal de fugă“ al centralei, care trebuie să aibă o adâncime de 12 metri.

În acest moment, canalul de fugă are doar opt metri adâncime şi nu mai poate fi adâncit, deoarece excavarea a încă patru metri ar pune în pericol stabilitatea celor două poduri. Date în funcţiune în 1897, respectiv 1917, ambele poduri au perioada de exploatare depăşită, susţin reprezentanţii Hidroeletrica.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net