Harta cu ţările predispuse la dezastre naturale. Pe ce loc se află România

Ultima actualizare:
Harta cu ţările predispuse la dezastre naturale
Harta cu ţările predispuse la dezastre naturale

Potrivit unui raport al World Risk Report din 2015, din datele strânse din 173 de țări în ceea ce privește cutremurele, furtunile, inundațiile, secetele și creșteri ale nivelului apelor mării, Italia este una din țările predispuse la dezastre naturale, cu un coeficient de 4,88%.

În Europa, peninsula italiană se plasează după țări ca Albania (10,01%), Olanda (8,76%), Serbia (7,53%) și Grecia (7,36%), scrie digi24.ro. România are un risc de dezastre naturale de 6,61%, clasându-se printre țările fruntașe la acest capitol.

Prima țară predispusă la dezastre naturale este Vanuatu (36.43%), urmată de Tonga, Filipine, Guatemala, Bangladesh, Insulele Solomon, Costa Rica, Cambodgia și El Salvadaor.


    Harta cu ţările predispuse la dezastre naturale
Harta cu ţările predispuse la dezastre naturale

Un oraş din Italia, pus la pământ după cutremur

Locuitorii orașului Amatrice, situat în centrul Italiei, au fost zguduiți de un cutremur cu o magnitudine de 6.2 miercuri dimineață, la ora locală 3:30.

Imaginile de la fața locului sunt dramatice. Sergio Pirozzi, primarul orașului a confirmat, într-o conferință de presă, că jumătate din oraș a fost pus la pământ. „Oamenii sunt prinși sub dărâmături. Au fost și alunecări de teren iar un pod ar putea să se prăbușească”, a mai spus edilul. Bilanțul crește de la oră la oră: 247 de oameni și-au pierdut viața. Din păcate, printre ei şi doi români.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net