Haos! Ce taxe mai plătim? Şi unde?

Ultima actualizare:

    Zeci de mii de contribuabili  au fost complet daţi peste  cap de modificările  legate de plata taxelor
Zeci de mii de contribuabili au fost complet daţi peste cap de modificările legate de plata taxelor

Uite declaraţia, nu e declaraţia! Patronii, angajaţii şi o parte din persoanele care au alte surse de venit se obişnuiseră cu ideea că vor trebui să facă anumite schimbări şi să ia drumul ANAF pentru a depune deja celebra Declaraţie 600.

Acest formular trebuia depus, potrivit actualelor prevederi, până la 31 ianuarie, de persoanele care, în anul fiscal precedent, au obţinut venituri din activităţi independente (contract de drepturi de autor), din cedarea folosinţei bunurilor (chirii), din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau din alte surse. Luni, însă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că se amână termenul de depunere până la 1 martie, ba chiar că se ia în calcul eliminarea acestei proceduri. Ieri, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a făcut câteva precizări în legătură cu această situaţie la dezbaterile din Comisia economică din Senat. Iată ce variante a prezentat oficialul, conform Hotnews.ro!

Cei care au depus deja declaraţia

“Pentru cei care au depus deja declaraţia, analizăm prevederi tranzitorii. Ne vom raporta la acea declaraţie, raportându-ne la regimul fiscal cel mai favorabil. Vom introduce posibilitatea regularizării acestei declaraţii şi de a face completări în interiorul ei”, a mai spus ministrul Mişa. ”Chiar dacă prelungim termenul de depunere al declaraţiei -  dacă va mai fi vreo depunere-  important e că oamenii să nu-şi piardă calitatea de asigurat”, a spus Mişa, lăsând să se întrevadă şi scenariul posibil al renunţării definitive la D600, pentru că  toate informaţiile din această declaraţie există deja la nivelul ANAF.  

Prima variantă: să se plătească doar la salarii

Mişa a precizat că este luată în calcul şi varianta de a nu mai fi plătite contribuţiile la sănătate pentru venituri în afara salariilor. ”Mergem pe ideea de conformare voluntară de declarare a veniturilor şi, pe baza analizei de risc, să mergem şi să verificăm aceste plăţi numai acolo unde considerăm că sunt elemente care ne atrag atenţia”.

A doua variantă: stopaj la sursă

Ministrul a mai declarat că se analizează şi varianta stopajului la sursă (n.r. să plătească angajatorul aceste contribuţii). ”La categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursă, luăm în calcul şi acest lucru. Dar trebuie făcută o analiză şi abia apoi luată o decizie”, a declarat Mişa.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net