Hai să mergem la plimbare, fiindcă-i zi de sărbătoare!

Ultima actualizare:

    Defilarea militarilor,  aşteptată cu nerăbdare
Defilarea militarilor, aşteptată cu nerăbdare

Parade militare, concerte ale artiştilor în vogă, iluminat festiv, fasole cu cârnaţi şi artificii – iată ingredientele cu care vom sărbători Ziua Naţională a României! 1 Decembrie 2017 marchează împlinirea a 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. “Click!” vă spune ce evenimente sunt organizate în Capitală şi în marile oraşe.

BUCUREŞTI. Parada de 1 Decembrie se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf, de unde militarii vor mărşălui pe bulevardul Kiseleff spre Piaţa Presei Libere. De la ora 11.00, nu mai puţin de 3.500 de militari şi de specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care 50 de aeronave, vor defila sub privirile mulţimii. La paradă vor participa şi 300 de militari din Turcia, SUA, Marea Britanie, Moldova, Ucraina, Slovacia, Portugalia, Polonia, Italia, Germania, Grecia, Franţa, Canada şi Bulgaria. Ziua Naţională va fi sărbătorită în toate instituţiile militare din ţară, care vor arbora Drapelul Naţional, în timp ce la bordul navelor maritime şi fluviale va fi ridicat Marele Pavoaz.

ALBA IULIA va fi şi în acest an o gazdă primitoare pentru toţi cei care vor dori să sărbătorească Ziua Naţională în oraşul Marii Uniri de la 1918. ”Oaspeţii nu vor parcurge doar spaţii şi milenii istorice, ci vor avea parte de un veritabil maraton artistic, cultural şi culinar”, anunţă primarul Mircea Hava. Costul total al evenimentelor se ridică la 650.000 de lei.  


    Cei mici sunt  nelipsiţi de  la paradă
Cei mici sunt nelipsiţi de la paradă

Manifestările vor începe joi, 30 noiembrie, la ora 12.15, cu arborarea Drapelului Naţional al României în Piaţa Tricolorului din Cetatea Alba Carolina. Tot joi e programat concertul ”Şlagăre de neuitat”, cu Corina Chiriac, Gabriel Cotabiţă, Nico şi Big Band-ul Ionel Tudor, la Casa de Cultură. Vineri, 1 decembrie, de la ora 9.00, vor fi depuse coroane la statuile lui Ion I.C. Brătianu, Regele Ferdinand I, Regina Maria şi Mihai Viteazul. Ulterior, va începe ”Festivalul Gustului Românesc”, în frunte cu Chef Cătălin Scărlătescu. Astfel, vor fi pregătite aproximativ 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan, servite în curtea unităţii militare din Piaţa Cetăţii, cu sprijinul soldaţilor. Programul va continua cu tradiţionala primire a Soliilor din Cetăţile de Scaun, apoi se va desfăşura ”Defilarea militară” pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, urmată de spectacolul de muzică populară ”Cânt şi suflet românesc”. Nu vor lipsi un concert extraordinar cu Orchestra „Philarmonia” Bucureşti, un spectacol de artificii şi un concert „Ca pe vremuri”, cu Iris, Compact şi Holograf. Ziua se va încheia cu un show de lasere, denumit ”Rapsodia luminii”. Toate aceste evenimente se vor desfăşura pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina.IAŞI. Mihai Chirica, primarul oraşului, îi va răsfăţa şi în acest an pe participanţii la marea sărbătoare. Astfel, 2.500 de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi pregătite special pentru Ziua Naţională.

CLUJ-NAPOCA. Manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10.00, în Piaţa Avram Iancu, cu o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane şi jerbe de flori şi parada militară. În Piaţa Unirii, participanţii se vor bucura, de la ora 19.00, de inaugurarea iluminatului festiv al oraşului, moment urmat de concertele susţinute de Andra şi de Cargo. Seara se va încheia cu un foc de artificii.


    Cetatea Alba Carolina,  magnet pentru turişti
Cetatea Alba Carolina, magnet pentru turişti

Se deschide sezonul la schi în Poiana Braşov


    Zăpadă proaspătă  pentru iubitorii  sporturilor de iarnă
Zăpadă proaspătă pentru iubitorii sporturilor de iarnă

În minivacanţa de Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie, staţiunile de la munte vor fi luate cu asalt. În Poiana Braşov, sezonul de schi se va deschide din 30 noiembrie. ”Având în vedere condiţiile meteo favorabile, ninsoarea şi vremea rece, care ne-au permis să producem zăpadă artificială, vom deschide pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul. Stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri, cea mai mare parte fiind naturală. Se va putea schia pe partea superioară a pârtiilor Lupului, Drumul Roşu, Kantzel şi Doamnei”, anunţă viceprimarul Braşovului, Laszlo Barabas. Şi hotelierii s-au pregătit. Astfel, turiştii vor avea parte de petreceri cu muzică populară şi de tot felul de bunătăţi. (Adrian Jătăreanu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net