Hai la teatru pe stradă!

Ultima actualizare:

    Străzile din centrul Capitalei vor fi pline  de trupe de teatru  din 20 de ţări
Străzile din centrul Capitalei vor fi pline de trupe de teatru din 20 de ţări

Patru zile şi patru nopţi, ca în poveşti! Centrul Capitalei se va transforma de astăzi şi până duminică, 16 septembrie, într-o imensă scenă de spectacole cu ocazia „Zilelor Bucureştiului". Cireaşa de pe tort va fi un festival de teatru stradal, „BFIT 2012" cu trupe din 20 de ţări, care vor juca pe scene amplasate în şase zone foarte circulate.

Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Fântâna de la Universitate, Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi parade pe toate marile bulevarde din Bucureşti.

Acestea sunt locaţiile în care, de la orele prânzului şi până târziu în noapte, se vor produce actori, cântăreţi, saltimbanci, fanfare şi meşteşugari din Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania şi bineînţeles ţara noastră. Dintre români atrag atenţia trupa de acrobaţi Xtreme Project de la Circul Globus şi Parada Şcolilor de Samba care se va ţine sâmbătă 15 şi duminică 16 septembrie de la ora 20.30. pe traseul Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei.

Artiştii vor folosi şi marionete gigant

simeon stalpnicul png

Pentru cei care se plictisesc de teatru şi muzică, autorităţile au pregătit în aceeaşi perioadă un festival al obiceiurilor româneşti în Parcul Herăstrău. Nu va lipsi tradiţionala „bătaie cu flori", eveniment care, potrivit istoricilor, era considerat drept purtător de noroc pentru cei care participau la el.

Ce nu trebuie să ratezi

Azi: Ora 21.00 – Spectacol de pian la înălţime David Moreno (Centrul Istoric, strada Smârdan)

Vineri: Ora 18.40 – Ansamblul „Dor transilvan” din Cluj (Parcul Herăstrău)

Sâmbătă: Ora 21.00 – Spectacol de acrobaţie aeriană, trupa Voala (Piaţa Constituţiei)

Duminică: Ora 20.45 – Concert Ştefan Bănică jr. (Parcul Herăstrău); Ora 21.30 – Spectacol acrobatic, show pirotehnic al trupei La Fura dels Baus (Piaţa Constituţiei)

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net