Hai cu trenul la mare!

10-utile-1-6col.jpg

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalaţii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă

A venit deja vacanţa cu trenul din Franţa! Tot cu trenul puteţi ajunge şi pe Litoral, mai ales că, de la sfârşitul acestei luni, CFR introduce „Trenurile Soarelui”, ce vor face legătura între oraşe din întreaga ţară şi staţiunile de la malul Mării Negre. Click! vă spune câte ore va dura călătoria şi cât va costa un bilet până la mare.

Din 29 iunie, „Trenurile Soarelui” pleacă spre mare, a anunţat CFR Călători. Aşadar, până la data de 9 septembrie, peste 40 de garnituri vor asigura  zilnic legături directe din toată ţara către staţiunile de pe Litoral, dar şi către Delta Dunării şi retur. „Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii, 16 trenuri directe  (cu ramurile aferente) vor avea ca destinaţie Constanţa/ Mangalia, în timp ce 17 trenuri vor pleca zilnic din gările Capitalei spre Constanţa, din care 7 ajung la Mangalia”, a anunţat CFR Călători. De asemenea, vor exista legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanţa şi staţiuni. 

  • Durata călătoriei. În ceea ce priveşte durata călătoriei către mare, aceasta va varia, bineînţeles, în funcţie de distanţă. De pildă, între Satu Mare şi Mangalia, călătoria va dura aproape 20 de ore, iar între Oradea şi Mangalia drumul va fi de 18 ore. De la Târgu Mureş, se vor face 12 ore până pe Litoral, iar de la Iaşi, 10 ore. Va exista şi un tren direct Reşiţa - Mangalia, cu timp de parcurs de 15 ore. Un tren ceva mai rapid este IR 1936 care face 5 ore şi 8 minute de la Braşov la Constanţa.

Trenurile către Litoral, care circulă cu viteză sporită, fără opriri intermediare între Bucureşti Nord – Constanţa şi retur, ajung la destinaţie în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti – Constanţa, este în medie de circa 2 ore şi 20 de minute.

  • Tarife, de la 59,6 lei/persoană. Potrivit CFR Călători, o călătorie Bucureşti - Constanţa, fără  nicio ofertă comercială, costă 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Între Oradea şi Mangalia, tariful este 124 de lei, la clasa a 2-a şi 154 de lei la cuşetă cu şase paturi. Drumul Sibiu-Constanţa costă 61 de lei, iar Iaşi-Constanşa, 82 lei. Dacă se achiziţionează un bilet dus-întors, călătorul beneficiază de 10% reducere, iar, dacă biletul este achiziţionat online, se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport.
  • Legătura cu Delta Dunării. Pentru a facilita accesul turiştilor în Delta Dunării, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur (IR 1689, cu plecare din Bucureşti Nord la 06:10 şi IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraş la ora 13:10). De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri (două dus/ două întors) vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.
  • De unde cumpăraţi bilete CFR Călători anunţă că biletele pot fi achiziţionate online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de bilete din gări; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR; de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Loading...