Hai că eşti frumoasă, iarnă!

Ultima actualizare:

    Părinţii n-au stat prea mult  pe margine şi au făcut echipă  cu copiii pe derdeluşFotografii: Dorin Constanda
Părinţii n-au stat prea mult pe margine şi au făcut echipă cu copiii pe derdeluşFotografii: Dorin Constanda

Două zile a fost rău. Înc-o zi ne-am speriat de viscol. În a patra am scos nasul din fular şi-am văzut că s-a domolit urgia. Vineri, 2 martie, în a cincea zi fără şcoală-n Bucureşti, puştii şi părinţii lor au dus săniile în parcuri, căci zăpada e pe ducă. Aia pe care n-o topeşte primăria, ne-o ia soarele de primăvară.

Asta-i iarna ce ne place! Blândă, liniştită, caldă. „Ema, nu mânca zăpadă!”, zicea o mămicuţă, unei fete cât un bob. De lubeniţă. Se uita la trei ştrengari care se băteau cu bulgări şi nu-nţelegea deloc de ce neaua are colţuri. N-avea colţuri, se-nţelege. Era rece şi voia să guste niţeluş din ea.

simeon stalpnicul png

Prichindeii mai de şcoală ştiau care-i treaba cu zăpada şi supuneau săniile la nişte cazne greu de imaginat. Sătui de stat pe margine, s-au prins în horă şi părinţii. Cam nepricepuţi la sanie, bunicei la bulgăreală. Dar au timp să-şi intre-n formă, căci vacanţa nu e gata. Mai e mult până luni, iar asta ar putea fi ultima zăpadă din acest an. Păcat că nu se poate lua şi la pachet. 

simeon stalpnicul png

Copiii din grădiniţele şi şcolile de stat din Capitală au fost „consemnaţi” la domiciliu toată săptămâna. Primăria a suspendat cursurile, ca urmare a avertizărilor meteo de ger şi viscol. Vremea le-a surâs celor mici, deoarece frigul nu a ţinut decât trei zile. Însă pentru vacanţa forţată vor „plăti” cu vârf şi îndesat începând cu săptămâna viitoare, fiindcă orele pierdute vor fi recuperate. Dar ce mai contează. Bucuria din aceste zile a fost nepreţuită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net