Hai că eşti frumoasă, iarnă!

8_1.5col-toata.jpg

Părinţii n-au stat prea mult pe margine şi au făcut echipă cu copiii pe derdeluş
Fotografii: Dorin Constanda
Citeste tot despre: 

Două zile a fost rău. Înc-o zi ne-am speriat de viscol. În a patra am scos nasul din fular şi-am văzut că s-a domolit urgia. Vineri, 2 martie, în a cincea zi fără şcoală-n Bucureşti, puştii şi părinţii lor au dus săniile în parcuri, căci zăpada e pe ducă. Aia pe care n-o topeşte primăria, ne-o ia soarele de primăvară.

Asta-i iarna ce ne place! Blândă, liniştită, caldă. „Ema, nu mânca zăpadă!”, zicea o mămicuţă, unei fete cât un bob. De lubeniţă. Se uita la trei ştrengari care se băteau cu bulgări şi nu-nţelegea deloc de ce neaua are colţuri. N-avea colţuri, se-nţelege. Era rece şi voia să guste niţeluş din ea.

 

Prichindeii mai de şcoală ştiau care-i treaba cu zăpada şi supuneau săniile la nişte cazne greu de imaginat. Sătui de stat pe margine, s-au prins în horă şi părinţii. Cam nepricepuţi la sanie, bunicei la bulgăreală. Dar au timp să-şi intre-n formă, căci vacanţa nu e gata. Mai e mult până luni, iar asta ar putea fi ultima zăpadă din acest an. Păcat că nu se poate lua şi la pachet. 

 

Copiii din grădiniţele şi şcolile de stat din Capitală au fost „consemnaţi” la domiciliu toată săptămâna. Primăria a suspendat cursurile, ca urmare a avertizărilor meteo de ger şi viscol. Vremea le-a surâs celor mici, deoarece frigul nu a ţinut decât trei zile. Însă pentru vacanţa forţată vor „plăti” cu vârf şi îndesat începând cu săptămâna viitoare, fiindcă orele pierdute vor fi recuperate. Dar ce mai contează. Bucuria din aceste zile a fost nepreţuită.

Loading...