Guvernul va distribui 2,3 milioane de măşti de protecţie către persoanele vulnerabile

nelu-tataru.jpg

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că fiecare vârstnic sau persoană cu venituri reduse va primi câte 50 de măști

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind acordarea de măşti de protecţie pentru categorii defavorizate iar 2,3 milioane de persoane vor beneficia de acestea. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că vor fi distribuite 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni

"În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate", a declarat conform news.ro, Nelu Tătaru după ședință. Demnitarul a menţionat care sunt aceste categorii: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat; persoane din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de at 42 şi art. 58 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap."Menţionez că se acordă un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni. Tot prin această ordonanţă de urgenţă, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 milioane de lei pentru achiziţia de măşti de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii. Menţionez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede, în trei zile de la aprobarea acestei ordonanţe, autorităţile locale trebuie să trimită către DSP lista cu aceste persoane, iar odată achiziţionate, în trei zile, direcţiile de sănătate publică vor tebui să vireze către autoriăţile locale aceste măşti. Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă, menţionând că ele sunt obligatorii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locurile de muncă. Dincolo de orice apartenenţă politică, aceste măşti tebuie să ajungă la persoanele defavorizate", a spus Nelu Tătaru.

 

Citiți și

 

Cine este Nelu Tătaru, noul ministrul al Sănătății din România

 

Nelu Tătaru, despre cum s-a ferit de coronavirus la Suceava: „Mi-am luat ochelari, mască, am schimbat hainele, am făcut baie”

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Călătorii care pleacă, sâmbătă, din Gara de Nord Bucureşti către Sinaia/Braşov şi Iaşi vor primi gratuit măşti chirurgicale, precum şi o sticluţă cu spirt sau un săpun pentru curăţarea mâinilor şi un set de reguli simple pentru prevenirea infectării cu virusul A/H1N1.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1