Guvernul Ungureanu a căzut!

Ultima actualizare:

UPDATE 18.28 Traian Băsescu le-a transmis liderilor UDMR că Victor Ponta va forma viitorul Guvern, afirmă surse parlamentare.

UPDATE 18.25 Kelemen Hunor: Trebuie majorate salariile

UPDATE 18.20 UDMR: În septembrie ar putea avea loc alegeri anticipate

UPDATE 18.03 Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii UDMR au început, fiind prezenţi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor şi fostul preşedinte al formaţiunii Marko Bela.

UPDATE 17.55 Ponta: Băsescu va anunţa noul premier în două ore

UPDATE 17.45 Ponta: Preşedintele ne-a spus că în urma consultărilor va anunţa cui încredinţează noua formare a Guvernului.

UPDATE 17.40 Antonescu: Victor Ponta este varianta USL pentru postul de premier.Traian Băsescu a luat act de prezenţa noastra şi va comunica decizia la sfârşitul turului de negocieri.

UPDATE 17.38 USL îl susţine pe Victor Ponza pentru funcţia de premier.

UPDATE 17.25 Boc la ieşirea de consultările cu Traian Băsescu: Am constatat astăzi că actuala coaliţie de guvernare nu mai există. PDL nu va face nicio propunerere pentru funcţia de prim-ministru... USL să îşi asume guvernarea".

UPDATE 17.05 Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a notat, într-o postare pe Facebook, că nu a ameninţat-o pe Sorina Plăcintă, aşa cum a susţinut preşedintele PSD Victor Ponta.

UPDATE 16.11 Traian Băsescu i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare la consultări, vineri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, în urma adoptării moţiunii de cenzură şi a căderii Guvernului Ungureanu. Vezi aici orarul consultărilor!

UPDATE 16.00 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns la Palatul Cotroceni unde va avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, după votul din Parlament pentru moţiunea de cenzură.

UPDATE 15.22 Victor Ponta: «USL este dispusă să-şi asume guvernarea cu mine premier»

UPDATE 15.14 Victor Ponta a susţinut, după demiterea Guvernului Ungureanu, că astăzi s-a făcut dreptate «Le mulţumesc tuturor celor care au avut curajul să voteze această moţiune de cenzură, începând cu colegul meu Chisăliţă şi continuând cu deputaţii minorităţilor naţionale»

Parlamentul a dezbătut, astăzi, moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", depusă de USL.

Iniţiatorii moţiunii se arătau optimişti în legătură cu şansele acesteia.

„Cred că este moţiunea de cenzură cu cele mai mari şanse de reuşită. În acelaşi timp, nu cred că pot garanta şi nu poate garanta nimeni un rezultat sau altul, rămâne să vedem, e chiar cu suspans", a afirmat, joi seară, liderul PNL Crin Antonescu.

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a declarat că în următoarea săptămână se va constitui un nou guvern, condus de Victor Ponta.

Ruşanu a făcut aceste declaraţii după numărătoarea voturilor exprimate la moţiune, care indicau căderea Guvernului Ungureanu.

USL se baza pe 227 de voturi, dar au obţinut 236. Negociatorii USL, în special liberalii, susţineau, neoficial, că ar avea 232 de voturi, puțin peste voturile necesarepentru demiterea Guvernului - 231.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net