Guvernul Tudose, aproape ”repetent”. Ce studii are cel mai controversat Executiv

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproape jumătate dintre miniştrii noului Executiv au absolvit facultăţi private sau au urmat universităţi slab cotate din ţară. Cei mai mulţi şi-au cosmetizat CV-urile cu diverse cursuri de perfecţionare, însă nici măcar aşa nu se potrivesc cu ministerele pe care le conduc.

În Guvernul Tudose sunt puţini miniştri care au studii solide, iar dintre aceştia şi mai puţini conduc ministere care să aibă vreo legătură cu meseria lor de bază.Spre exemplu, ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, nu şi-au trecut în CV perioada studiilor. Deci nu ştim când s-au apucat de studii, când le-au terminat sau dacă au rămas repetenţi. Iată câtă carte are noul Guvern:

Premierul Mihai Tudose a obţinut diploma de jurist la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, una dintre universităţile private pe la care s-au perindat foarte mulţi politicieni în căutare de o diplomă. Urmează o teză de doctorat suspectă de plagiat, care l-a făcut să-și retragă imediat titlul de doctor.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, cea care conduce Ministerul Dezvoltării Regionale, robinetul de unde pleacă banii pentru primari, este absolventă de ASE.

Marcel Ciolacu este şi el vicepremier în Guvernul Tudose, fără a conduce însă vreun minister. El doar coordonează. Ciolacu a studiat Dreptul la Universitatea Ecologică din Bucureşti, a trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare,unde s-a perfecţionat în „Securitate şi bună guvernare“, iar în 2012 a obţinut o diplomă de master în managementul finanţelor publice la SNSPA.

CV-ul ministrului de Interne Carmen Dan nu respectă regulile europene. Sunt înşirate, de-a valma, nişte cursu­ri, instituţii de învăţământ şi ministere care organizau cursuri de perfecţionare. Cert e că în 1989 a terminat liceul.

Mihai Fifor, ministrul Economiei, este licenţiat în filosofie, la Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii din Craiova, acolo unde şi-a dat şi doctoratul în antropologie socială.

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii din Craiova

sursa: adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net