Guvernul pregătește noi măsuri anti Covid-19. Ce se întâmplă cu masca de protecție și circulația pe timp de noapte

romania-harta-masca.png

Harta României coronavirus
Este posibil ca masca de protecție să devină obligatorie în toate județele din țară

Guvernul pregătește noi măsuri anti Covid-19 fiind luate în calcul limitarea circulației pe timp de noapte în unele zone și obligativitatea purtării mastii în toate spațiile închise și deschise din țară. Propunerile vor fi discutate în această seară, în cadrul întrunirii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar deciziile finale vor fi luate în cadrul ședinței de Guvern de la ora 19.00.

Guvernul pregătește noi măsuri anti Covid-19: masca obligatorie și limitarea circulației noaptea

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se întrunește din nou, joi seară, fiind luate în discuție noi restricții, în condițiile în care România se apropie de 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Printre măsurile luate în calcul se numără limitarea circulației pe timpul nopții în Capitală și obligativitatea purtării măștii în toate județele. Acum, purtarea măștii este obligatorie doar în zonele unde rata de infectare depășește 1,5 la 1.000 de locuitori. Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență ar urma să aibă loc înaintea ședinței de guvern, programată de la ora 19.00.

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri seară o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării, pentru a analiza posibile măsuri în localităţile unde incidenţa de infectare este de peste 3 la mia de locuitori, anunţa Raluca Turcan. Întrebată, la B1TV, dacă este luată în discuţie şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte şi dacă este una dintre variante, vicepremierul a declarat: "Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile”. Ea spunea că doar unde există o creştere a numărului de infectări sunt luate în considerare astfel de măsuri, potrivit Hotnews.

multime-aglomeratie.jpg

Mulțime de oameni pe stradă
În curând vom atinge pragul psihologic de 10.000 de îmbolnăviri în 24 de ore

Nou record de îmbolnăviri: peste 9500 de cazuri

Bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. Alte 9.714 de îmbolnăviri - cel mai mare număr de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 276.802, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 121 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.014 pacienți - un nou record absolut.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1