Guvernul lui Dragnea e gata. Opt femei în componența Cabinetului

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea, alături de Lia Olguța Vasilescu, cel mai vehiculat nume pentru Ministerul Muncii
Liviu Dragnea, alături de Lia Olguța Vasilescu, cel mai vehiculat nume pentru Ministerul Muncii

Multă secretomanie în jurul portofoliilor pe care PSD și ALDE și le vor împărți ca farții în viitorul Guvern. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că întreaga componență a Cabinetului condus de Sorin Grindeanu va fi anunțată azi. Cele două partide și-au împărțit fotoliile, iar viitorul Guvern va veni în fața Parlamentului cu opt femei ministru și patru ministere noi.

PSD a definitivat lista cu propunerile pentru șefia ministerelor alocate. ALDE va transmite azi cele patru nume pe care le-au ales penru cele patru ministere pe care le-au primit de la partenerii de coaliție. Conform lui Liviu Dragnea, Cabinetul lui Sorin Grindeanu a arătat o deschidere impresionantă față de femei, opt reprezentante ale sexului frumos fiind propuse pentru a conduce ministere.

Șeful PSD a declarat luni seară că Executivul va avea „20 și ceva de ministere” și că o serie dintre ele au fost „sparte” pentru a funcționa mai bine, de sine stătător. De exemplu, va exista un Minister al Apelor și Pădurilor, separat de Ministerul Mediului. „Din punctul meu de vedere, trebuie să începem un mare program de reîmpădurire. Pădurile au fost plimbate atât la Agricultură, cât și la Mediu, au fost și altele. Este un domeniu atât de sensibil și am ținut să fie un minister de sine stătător, iar apele reprezintă un domeniu în care în România s-a făcut prea puțin. E mult haos privind gestionarea resurselor de apă. Noi avem o rezervă de apă foarte bună. Trebuie să fie un minister separat, Ministerul Apelor și Pădurilor”, a explicat Dragnea.

Și Ministerul Turismului va funcționa de sine stătător. „Turismul e un domeniu de care vorbesc toți, dar a fost plimbat pe la mai multe ministere: Transporturi, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Economiei...și e un domeniu care poate aduce dezvoltare în acestă țară. Trebuie să avem grijă”, a spus Liviu Dragnea.

Un minister dedicat IMM-urilor va funcționa separat de Ministerul Economiei, pentru sprijinirea micilor întreprinzători. „Trebuie să ne gândim cum să-i ajutăm (...) În acest sens, am decis să se înființeze un minister al IMM-urilor, al mediului de afaceri și al antreprenoriatului”, a explicat Dragnea.

Tot pentru protejarea mediului de afaceri, în primul trimestru se va introduce „legea prevenției”. Liviu Dragnea spune că „relația dintre stat și oamenii de afaceri trebuie schimbată și pentru asta trebuie să se întâmple câteva lucruri: statul să nu mai fie agresiv cu firmele. Vom introduce și legea prevenției în primul trimestru, pentru ca niciun om de afaceri să nu mai primească măsura punitivă fără măsura de prevenție”, a declarat Liviu Dragnea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net