Guvernul finanțează școlile cu record de elevi picați la Bac

Ultima actualizare:

    Elevii care au picat examenul de Bacalaureat vor fi susținuți suplimentar pentru a reuși să-și continue studiile
Elevii care au picat examenul de Bacalaureat vor fi susținuți suplimentar pentru a reuși să-și continue studiile

Instituțiile de învățământ din România care se confruntă an de an cu o rată ridicată de elevi picați la examenul de Bacalaureat vor primi, începând cu toamna acestui an, subvenții de la stat pentru susținerea tinerilor care sunt înclinați să abandoneze școala. Guvernul va aloca 200 de milioane de euro în următorii 7 ani, bani împrumutați de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Executivul vrea să-i facă studenți pe elevii picați la Bac cu orice preț. Miercuri, Guvernul a aprobat o hotărâre care vizează sprijinirea financiară a instituțiilor școlare care au o rată ridicată de elevi picați la Bac, dar și a universităților de stat care au studenți care nu-și pot duce la bun sfârșit studiile. Programul „Sprijin la bacalureat, acces la facultate” beneficiază de o finanțare de 200 de milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Școlile cu elevi picați la Bac și facultățile vor primi, în următorii 7 ani, subvenții pentru elaborarea de programe care au ca scop reducerea abandonului școlar.

Prin acest program se urmăreşte reducerea ratei de abandon școlar în anii terminali ai învațământului liceal la 3,5%, creșterea ratei de participare și de promovabilitate la examenul de bacalaureat la 59% în liceele cu performanțe slabe, creșterea ratei de înscriere în învățământul superior şi reducerea abandonul școlar în primul an de facultate.

Sprijinul constă în acordarea de granturi liceelor și instituțiilor de învățământ superior de stat, în baza unor criterii de eligibilitate care urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Educaţiei, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern. Toto atunci va fi stabilit și cuantumul sprijinului și metodologia de implementare.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net