Guvernul Dăncilă, pe post de Moș Nicolae pentru turism, agricultură și veterani de război

Ultima actualizare:

    Guvernul Dăncilă continuă acordarea până în 2020, a voucherelor de vacanță dar plafonează valoarea lor la 1450 de lei
Guvernul Dăncilă continuă acordarea până în 2020, a voucherelor de vacanță dar plafonează valoarea lor la 1450 de lei

Guvernul Dăncilă 2 este șchiop de doi miniștri, acuzat de incompetență de președintele României Klaus Iohannis dar asta nu îl împiedică să fie pe post de Moș Nicolae. În ședința de guvern de vineri au fost dați bani pentru voucherele de vacanță, pentru subvențiile de motorină pentru agricultori și pentru plata de către veteranii de război și văduvele lor a energiei termice și electrice.

 Vouchere de vacanță și în 2019 și 2020

Guvernul a decis vineri ca toți salariații din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanță și în următorii doi ani, valoarea acestora rămând tot 1.450 de lei, deși ar fi urmat să crească, în raport cu majorarea salariului minim. Până în luna noiembrie a acestui an au fost emise tichete de vacanță în valoare de peste 1 miliard de lei, pentru cei 1,2 milioane de bugetari. Potrivit Ministerului Turismului, voucherele de vacanță au reprezentat în acest an cel mai important sprijin acordat industriei de profil din ultimii ani, având în vedere că cei 1,2 milioane de bugetari au putut deconta aceste vouchere exclusiv în unități de cazare din România. Astfel, până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei. Guvernul a decis vineri să acorde vouchere de vacanță atât în 2019, cât și în 2020. Măsurile ar fi trebuit să se aplice de anul viitor, când este prevăzută o majorare a salariului minim brut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru salariaţii cu studii superioare

Guvernul majorează subvenţiile pentru veteranii de război

Prim-ministrul, Viorica Dănculă, a anunţat, vineri, că vor fi majorate subvenţiile acordate veteranilor de război şi văduvelor acestora pentru plata energiei electrice şi termice. Suma ajunge la 400 de lei, iar banii vor fi distribuiţi odată cu pensia din luna decembrie.”Banii vor fi distribuiţi odată cu pensia din luna decembrie”, a precizat potrivit news.ro, premierul Dăncilă.

Guvernul majorează subvențiile pentru agricultori

Guvernul a adoptat un act normativ prin care a crescut subvenţia acordată pentru motorina folosită în agricultură. Majorarea este de 67 de milioane, de lei, astfel încât suma totală acordată anul acesta pentru  subvenţii la combustibilul folosit în agricultură este de 487 de milioane de lei. Dăncilă a precizat în aceeaşi şedinţă că vor fi aprobate subvenții destinate susţinerii sectorului zootehnic, suma total alocată fiind de peste 14 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net