Guvernul Cîțu, votat joi în Parlament. Marcel Ciolacu cere aviz pentru desfășurarea ședinței

Ultima actualizare:

    Guvernul propus de premierul desemnat Florin Cîțu urmează să fie votat joi în Parlamentfoto: Adevărul
Guvernul propus de premierul desemnat Florin Cîțu urmează să fie votat joi în Parlamentfoto: Adevărul

Parlamentul ar trebui să se reunească în ședință comună joi, de la ora 16, pentru a vota învestirea Guvernului Cîțu. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că va trimite, joi dimineață, adrese la instituțiile statului pentru a obține avizul pentru desfășurarea ședinței, în contextul creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la România TV, că joi dimineaţă va trimite adrese la instituţiile statului pentru a putea ţine şedinţa de plen din Parlament, în care se va vota Guvernul Cîţu.

Parlamentul ar trebui să se reunească în şedinţă comună joi, de la ora 16:00, pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat, Florin Cîţu.

Potrivit Regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea guvernului să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari. Toate grupurile parlamentare au anunţat că vor fi prezente la şedinţă pentru a asigura cvorumul, spre deosebire de şedinţa precedentă, în cazul Guvernului Orban II.

Liberalii au avut negocieri cu alte grupuri parlamentare, cu excepţia PSD, pentru formarea unei majorităţi, însă nu au precizat dacă vor vota în favoarea Guvernului Cîţu şi dacă renunţă la alegerile anticipate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că parlamentarii liberali vor fi prezenţi la şedinţa privind învestirea Guvernului Cîţu. "Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru ţară, vor acţiona în cadrul constituţional şi alături de noi sunt implicaţi în încercarea de a forma o majoritate parlamentară. Parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi cred că acest lucru este normal pentru toţi parlamentarii, indiferent din ce formaţiune politică fac parte", a spus Orban.

Uniți în fața noului coronavirus: ”Trebuie să dăm țării un guvern stabil”

Situaţia creată de cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus ar putea modifica radical poziţiile partidelor parlamentare, determinând un vot în favoarea Cabinetului Cîţu.

PSD a anunţat că parlamentarii săi vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern pentru că "nu merită să fie votat". Pe de altă parte, Pro România şi USR au subliniat necesitarea învestirii unui guvern cu puteri depline, în contextul crizei coronavirusului.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat miercuri că, în contextul răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, parlamentarii partidului vor vota pentru învestirea Guvernului Cîţu, plecând de la consideraţia "mai bine un guvern slab, decât niciunul".

De asemenea, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că este nevoie de un guvern stabil, în contextul situaţiei generate de noul coronavirus.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că România are nevoie de un guvern stabil şi a adăugat că partidul înclină "foarte mult" spre a acorda un vot de susţinere Guvernului Cîţu, dar decizia urmează să fie luată de grupul parlamentar.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor fi în sală la votul de învestire a Guvernului Cîţu, dar o decizie privind votul va fi luată chiar joi, înainte de şedinţa de plen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net