Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii. Ce sumă vor primi

inundatii.jpg

inundatii
Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii
Sursă foto: Arhivă IGSU

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii şi alte fenomene meteorologice periculoase în cursul acestui an. El a adăugat că este vorba de ajutoare de urgenţă de cinci milioane lei pentru familiile afectate de inundaţii în cursul anului 2021. Sumele au fost majorate comparativ cu propunerile iniţiale.

Guvernul a adoptat joi un act normativ care prevede acordarea de ajutoare familiilor afectate de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteo, în limita unui plafon de 5 milioane de lei, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Ajutoarele de urgenţă se acordă astfel - câte 6.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 75% şi peste acest procent; câte 4.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 50% până la 75%; câte 2.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 25% până la 50%; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25% şi câte 1.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de locuinţă au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor", a explicat premierul Florin Cîţu, într-un briefing la finalul şedinţei de joi a Executivului, conform News.ro.

El a mai spus că a fost adăugată  suma de 7.500 lei „în cazul în care, urmare a inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite, se înregistrează persoane decedate, sumă care se acordă familiei indiferent de numărul victimelor”.

Loading...