Gripa a mai ucis o persoană! Bilanțul a ajuns la 35 de morți în țara noastră!

Ultima actualizare:

    Bilanțul persoanelor ucise de gripa sezonieră a ajuns la 35 în țara noastrăFoto: Pixabay
Bilanțul persoanelor ucise de gripa sezonieră a ajuns la 35 în țara noastrăFoto: Pixabay

Gripa sezonieră mai face o victimă în România, declarându-se epidemie în acest sens, după ce bilanțul morților a crescut, în prezent ajungându-se la 35. Ultima victimă răpusă de gripă este un bărbat de 62 de ani, din Bistrița.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat Ministerului Sănătății că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de nivelul așteptat, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă. Astfel, a fost declarată epidemie de gripă în țara noastră, pentru al doilea an consecutiv.

Gripa face noi victime

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Bistriţa a murit, sâmbătă dimineaţa, în spital, după ce a contractat virusul gripal de tip A, arată Spitalul Judeţean de Urgenţă, citat de Agerpres. Este cel de-al treilea deces al unui pacient cu gripă de tip A la SJU Bistriţa, de la începutul anului. Niciunul dintre cei trei nu fusese vaccinat antigripal. La Secţia ATI a spitalului bistriţean mai este internat un bărbat de 52 de ani, din oraşul Năsăud, la care s-a confirmat, de asemenea, prezenţa virusului gripal de tip A. Acesta este intubat, ventilat mecanic şi în stare gravă, având şi alte boli asociate. În acest sezon, gripa a cauzat 35 de decese, până la momentul actual. 

Bilanțul morților provocate de coronavirus

Pe de altă parte, coronavirusul face mult mai multe victime, la nivel global de data aceasta. Bilanţul epidemiei noului coronavirus a depășit 1.500 de morți în China, iar numărul deceselor la nivel mondial a urcat la peste 1527, a informat, sâmbătă dimineață, presa internațională. Ultimul caz a fost reprezentat de un bărbat în vârstă de 80 de ani, care a murit în Franța, la Paris.

Totodată, au fost înregistrate 2.277 de noi suspiciuni de infecţie. Numărul total de infecţii confirmate se ridică la 66.462 la nivel naţional, din care 11.053 sunt cazuri foarte grave, a informat Mediafax.Ideea răspândirii virusului crează în continuare isterie, fiind raportat și un caz de sinucidere în acest sens. Un bărbat în vârstă de 50 de ani din India s-a spânzurat după ce a crezut, în mod eronat, că este infectat cu coronavirusul din China, transmite presa indiană. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net