Gripa a făcut a 19-a victimă

Ultima actualizare:

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns, în acest sezon rece, la 19. Sâmbătă, 19 ianuarie, o femeie de 45 de ani din Ialomiţa a fost ucisă de virus. Nu era vaccinată antigripal şi mai avea şi alte boli. Asta în condiţiile în care vineri a fost o zi neagră: şapte oameni şi-au pierdut viaţa.

Toţi erau nevaccinaţi. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recunoaşte că situaţia este foarte gravă, că „suntem la un pas de epidemie”, numărul cazurilor confirmate depăşind cazurile estimate. Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea bolii. Spre exemplu, profesorii ar trebui să trimită acasă orice copil care dă semne de boală. În spitale vizitele sunt limitate, iar accesul celor de afară e permis doar cu echipament de protecţie. Potrivit digi24.ro, numărul infecţiilor respiratorii a crescut săptămâna trecută cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. În acelaşi timp, au fost 1.155 cazuri de gripă, faţă de 80 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Soluţia pe care o recomandă autorităţile este vaccinarea.

Click! spune

Pentru a trata corect gripa, e necesar să o deosebeşti de simpla răceală. Atât gripa, cât şi răceala au simptome comune: durere de gât, de cap, tuse, nas înfundat. Totuşi, dacă răceala se instalează mai lent, gripa debutează brusc, loveşte în forţă cu febră, frisoane, dureri musculare, ameţeală şi epuizare, simptome care sunt ocazionale şi uşoare la răceală. Complicaţiile gripei pot include pneumonie, infecţii ale urechii, ale sinusurilor, deshidratare şi agravarea afecţiunilor cronice deja existente. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net