Gripă 2020. Încă un bărbat din Harghita a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 13!

Ultima actualizare:

    Gripă 2020. Încă un bărbat din Harghita a murit din cauza gripeiFoto: Pixabay
Gripă 2020. Încă un bărbat din Harghita a murit din cauza gripeiFoto: Pixabay

Un bărbat de 53 de ani din judeţul Harghita a murit din cauza gripei, el nefiind vaccinat anti-gripal. Acesta este al treisprezecelea deces cauzat de gripă în acest sezon, după ce vineri murise un alt harghitean.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, duminică, al 13-lea deces cauzat de gripă în acest sezon.

Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, din judeţul Harghita, cu condiţii medicale necunoscute şi nevaccinat anti-gripal. El a fost confirmat cu virus gripal de tip A şi a murit în 1 februarie.

Gripa a provocat 13 decese

Vineri a murit un alt bărbat din Harghita, iar celelalte decese au fost înregistrate în Cluj, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui (câte un caz), iar în Prahova şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese, potrivit News.ro. 

Al 12-lea deces provocat de gripă a avut loc tot în jud. Harghita. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile  (CNSCBT) a transmis, sâmbătă, că este vorba despre un bărbat în vârsta de 74 de ani, confirmat cu virus gripal, avand condiţii medicale prexistente şi fără antecedente vaccinale. Bărbatul a murit în cursul zilei de vineri. 

Cum prevenim gripa

Numărul mare de îmbolnăviri de gripă a determinat autorităţile să ia măsuri. Vaccinarea, respectarea regulilor de igienă personală dar și o dietă bogată în fructe și legume pot preveni răspândirea virusului. Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii  a aprobat suplimentarea stocului de vaccin antigripal cu încă 35.000 de doze pentru imunizarea pacienţilor din grupele de risc. De asemenea, pentru persoanele care fac complicaţii din cauza gripei vor primi suport cardiac şi respirator cu ajutorul unei tehnologii moderne.

Până la data de 23 ianuarie, un număr de 1.447.831 de persoane cu risc de îmbolnăvire au fost imunizate antigripal din cele 1.500.000 doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net