Gripa 2020. Bilanțul a ajuns la 11 victime, printre care și un copil de 4 ani din Cluj

Ultima actualizare:

    Gripa a făcut la sute de victime până în prezentFoto: Pixabay
Gripa a făcut la sute de victime până în prezentFoto: Pixabay

Deși toată lumea este în prezent în alertă în privința coronavirsului mortal, există în continuare și alți viruși, considerați ca fiind mai „banali”, care reușesc însă să fie cel puțin la fel de periculoși.

Gripa a provocat până în prezent 11 decese în țară, ultimul caz fiind al unui copil de 4 ani, din județul Cluj, care avea însă și alte probleme de sănătate și nu era vaccinat antigripal. Deși a atins și anul acesta un bilanț nefericit, gripa nu este anul acesta, din fericire, la fel de gravă ca anul trecut. Totuși, având în vedere situația îmbolnăvirilor, se pare că gripa este în plină expansiune. 

Gripa a făcut 11 decese până în prezent

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, a prezentat datele actualizate despre evoluția virusului gripal, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

11 persoane au murit din cauza gripei, din 30 septembrie 2019, când a început monitorizarea cazurilor de infecții respiratorii și de gripă, și până vineri 31 ianuarie 2020. Ultimul deces din cauza gripei a fost confirmat în județul Cluj. Este vorba de un copil de 4 ani, care a decedat pe 29 ianuarie, iar vineri s-a confirmat că acesta a decedat din cauza gripei de tip A. „Copilul în vârstă de 4 ani, care avea și boli asociate, a fost confirmat astăzi cu virusul gripal de tip A. Era nevaccinat antigripal”, a precizat Adriana Pistol. Ea a atras atenția că în continuare se poate face vaccinare, „cât nu este vârf epidemic”.

„Pe cifrele pe care le-am colectat săptămâna trecută, numărul cazurilor de îmbolnăvire, gripă și infecții respiratorii a crescut față de săptămâna trecută. Am declarat săptămâna trecută ca epidemică, e normal. Sfârșitul lui ianuarie, începutul lunii februarie sunt perioade specifice, vom vedea dacă vom declara epidemie, deși intensitatea cu care evoluează nu este foarte ridicată”, a spus Adriana Pistol.

„Extinderea este mare, în peste 50% din județele țării, copiii sunt mai frecvent afectați, pentru că ei funcționează în colectivități școlare, gripa se transmite mult mai rapid în aglomerații umane, în școli, grădinițe”, a mai spus aceasta. 

Un copil de 4 ani din județul Cluj a murit din cauza gripei

Un copil de 4 ani din județul Cluj a murit din cauza gripei, a anunţat vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Micuțul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. În cazul său a fost confirmată prezenţa virusului gripal tip A, în curs de subtipare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net