Gripa 2019. Numărul deceselor a ajuns la 105. Ultimele sunt din București

raceala-gripa-medicamente-epidemie_gripa_2019.jpg

Gripa 2019 face ravagii în acest sezon: numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105
Gripa 2019 face ravagii în acest sezon: numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 135
FOTO: adevarul.ro

Încă patru persoane din Bucureşti au murit din cauza gripei, potrivi datelor tansmise, luni (11 februarie), de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total a deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 105.

Gripa 2019 face ravagii în acest sezon: trei bărbaţi şi o femeie din Bucureşti au murit din cauza gripei, iar numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 63 de ani, au avut virus gripal tip A. Toţi erau în evidenţele medicilor cu boli cronice şi nu se vaccinaseră împotriva gripei. Două dintre decese au survenit în ziele de 6 şi 7 februarie, iar o persoană a murit în 2 februarie, însă abia acum a fost confirmat virusul gripal.

Decesul femeii a survenit tot în data de 2 februarie. Aceasta avea 59 de ani, era cunoscută cu afecţiuni medicale şi nu se vaccinase.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat în 30 ianuarie că este vorba despre o epidemie de gripă în România, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

Sursa: news.ro

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • masca protectie gripa 2019

    România se numără printre ţările care se confruntă cu epidemia de gripă, anunţul fiind făcut miercuri de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta este a treia săptămână în care numărul îmbolnăvirilor a depăşit estimările, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 56. Pentru a ne proteja de virusul gripal, medicii ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva reguli simple de igienă, iar atunci când mergem în colectivităţi să purtăm corect masca de protecţie.

  • Creşte de la o zi la alta numărul pacienţilor diagnosticaţi cu viroze şi gripă. Suntem în plin sezon gripal, la doar un pas de declararea epidemiei. În plus, nu ne ajută nici vremea: temperaturile pozitive favorizează circulaţia virusurilor. O vorbă din bătrâni spune că e mai bine să te fereşti decât să tratezi.

  • Virusul gripal care a băgat spaima în România şi din cauza căruia suntem în pragul epidemiei are un nume complicat şi greu de ţinut minte la prima vedere. Chiar dacă zilele acestea s-a tot vorbit despre AH1N1, puţini ştiu care este semnificaţia literelor şi cifrelor din componenţa numelui său. Iată mai jos cum se traduce.

  • Gripa face ravagii în România în acest sezon. Ne aflăm la doar un pas de declararea epidemiei, după ce 36 de persoane au murit în ultimele trei săptămâni. Specialiştii spun că cea mai bună armă contra gripei este vaccinarea. Despre vaccin circulă însă tot felul de „legende”, aşa că iată adevărul din spatele celor mai cunoscute mituri.