Grindeanu: «Nu am nicio vulnerabilitate. Nu am absolvit Academia de Informaţii»

646x404.jpg

dragnea grindeanu premier propunere
Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că legăturile sale cu Academia Naţională de Informaţii s-au rezumat la un curs de o lună şi jumătate pe siguranţă şi securitate naţională, alături de alţi deputaţi. El a precizat că nu are vreo vulnerabilitate care să aducă prejudicii partidului social-democrat.

Sorin Grindeanu a explicat modul cum a devenit membru al comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii, scrie adevarul.ro. „În 2012 am plecat de pe funcţia de viceprimar al oraşului Timişoara după ce am câştigat un colegiu. Am venit în Parlament şi mi-am exprimat primele trei preferinţe: administraţie locală, comisia de IT şi cea de buget-finanţe. Am ajuns în comisia de IT (...) Am avut o revoltă personală pentru că nu-mi plăcea componenţa şi am mers la conducerea Camerei şi am zis că eu mai am nişte zile în care mă pot decide dacă mă întorc viceprimar. Cu totul întâmplător, un coleg care era membru în comisia de control a SRI a renunţat. Am fost chemat de domnul Zgonea care mi-a spus «Mergi aici, e în regulă. Cred că e o comisie importantă în care m-aş bucura să actviezi.» Am mers, eu sunt un om disciplinat şi înţeleg anumite raţiuni”, a spus Grindeanu, la Antena 3.

El a precizat că a făcut la Academia Naţională de Informaţii un curs de o lună şi jumătate întrucât trebuia să se familiarizeze cu un domeniu în care nu a mai activat. ”Nu sunt absolvent al Academiei, nu am făcut master acolo. Era un curs de o lună şi jumătate, în care au fost foarte mulţi deputaţi, pe siguranţă şi securitate naţională. A fost o părere a conducerii Camerei şi comisiei pentru că, neavând nici o legătură cu domeniul, ar fi bine să fac acest curs de o lună şi jumătate, pe care l-am făcut”, a spus Grindeanu care a negat, totodată, că ar fi ofiţer acoperit sau că ar avea legături privilegiate cu vreun serviciu de informaţii.

Ce spune Dragnea

Întrebat în legătură cu faptul că Grindeanu a fost membru al Comisiei SRI, Dragnea a spus că acesta a făcut parte din comisie „din greşeală", „din întâmplare", timp de un an şi jumătate, după care a plecat şi că nu are legătură cu SRI. „A fost din greşeală acolo, din întâmplare a fost un an jumate, după care a plecat. Deci ca să ne lămurim: Sorin Grindeanu nu are nicio legătură cu SRI. Nu am nicio problemă cu acel serviciu, dar cei care ajung în Comisie nu sunt acoperiţi. Trebuie să înţelegeţi. Sau nu toţi. O să primiţi şi CV-ul“, a precizat Dragnea.

 

 

Loading...

Citește și

  • După ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea de a o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier, coaliția PSD-ALDE a intrat din nou în ședință pentru a se decide cu privire la o altă persoană pe care o vor în această poziție.

  • klaus iohannis sorin grindeanu palatul cotroceni

    Preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat, joi, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe Sorin Grindenau, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, pentru o întâlnire înainte de a decide asupra acestei nominalizări, potrivit unor surse politice.

  • dragnea grindeanu premier propunere

    Potrivit unor surse din şedinţa PSD, până şi Sorin Grindeanu a fost luat prin surprindere de hotărârea lui Liviu Dragnea de a-l propune premier. Cu o zi înainte, Dragnea se arăta împotriva oamenilor din Sistem, dar a sfârşit prin a propune un absolvent al Academiei SRI.

  • casa Klaus Iohannis, imobil Iohannis, proces casa Iohannis

    Sorin Grindeanu, propus de PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru, a sosit la Palatul Cotroceni pentru o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1