Gregorian Bivolaru află, miercuri, dacă va fi extrădat din Franţa

Ultima actualizare:

    Bivolaru va trebui să ispăşească pedeapsa de şase ani de închisoare pentru relaţii sexuale cu un minor
Bivolaru va trebui să ispăşească pedeapsa de şase ani de închisoare pentru relaţii sexuale cu un minor

Judecătorii francezi decid miercuri dacă Gregorian Bivolaru (63 de ani) va fi extrădat. Liderul MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut) a spus deja că nu vrea sub nicio formă să ajungă în România. Avocaţii săi fac tot posibilul ca el să rămână în penitenciarul de lângă Paris.

Apărătorii lui Gregorian Bivolaru invocă diferite motive pentru a-l scăpa de extrădare. Ei spun că liderul MISA are statut de refugiat politic în Suedia şi că nu poate fi extrădat. De asemenea, ar exista pericolul ca drepturile să-i fie încălcate în România, scrie România Tv.

Era dat în urmărire de 12 ani

Gregorian Bivolaru era dat în urmărire internaţională de 12 ani. El a fost supravegheat în Franţa, după ce mai multe tinere au povestit cum au fost ademenite şi exploatate sexual, la comanda acestuia. Bivolaru va trebui să ispăşească pedeapsa de şase ani de închisoare pentru relaţii sexuale cu un minor, sentinţă definitivă primită în 2013.

A primit azil din partea suedezilor

Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze.

La 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, după ce fusese achitat de două instanţe inferioare. După emiterea mandatului de executare, Bivolaru a fost căutat de poliţişti, fără succes, la adresa din România şi la ashramurile MISA. 

Din 23 mai 2013, instanţa supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson.

A fost arestat în Franţa

Gregorian Bivolaru, urmărit prin Interpol, a fost arestat, în data de 26 februarie 2016, în Franța. El a fost prins de către Poliţia Română cu sprijinul autorităţilor franceze. Bivolaru a fost reţinut la Salonul de Anticariat Champerret, aflat în curs într-un cartier din nordul Parisului, fiind plasat în detenţie judiciară în aşteptarea extrădării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net